MXP Kiegészítő szolgáltatások

MXP Futár, Futárszolgálat kiegészítő szolgáltatásai:

COD – Utánvét

Fontos kiegészítő szolgáltás. Ha biztosra szeretne menni a biztonság fokozása miatt ajánljuk. Igénybevétel a MXP Futárszolgálat futára csak abban az esetben adja át a csomagot, ha annak az ellértékét azaz a csomagcímkén feltüntetett összeget már megkapta. Az utánvét elszámolása többféleképpen történhet:

  • Készpénzben
  • Átutalással

Ennek gyakorisága egyedi megállapodás részét képezi de legkésőbb a felvételt követő 3. munkanapon már el tudunk számolni az utánvéttel.

Kérjük a szolgáltatás igénybevétele esetén tájékoztassák a címzettet a pontos utánvét összegéről, hogy fel tudjon készülni a csomag átvételére.

COD CASH – Utánvét készpénzben

Az egyik legfontosabb szolgáltatásunk. A készpénzben elszámolt utánvétet az előnyei miatt partnereink nagy többsége választja.  Egy bizonyos időszak összesítése után a készpénzt a futárunk  a megbízó telephelyére viszi ki. ( Elszámolás mindig feladási napon történik, amennyiben nincs feladása a cégnek az elszámolás mindig a következő feladási napon történik )

Előnyei:

  • Az MXP Futárszolgálat fenntartja a jogot, hogy a tranzakciós illeték költségét átterhelje a partnerei számára. Ebből adódóan az utánvét összegének utalásának illeték költségét azaz 0,003-t de maximum 6000 forintot megtakaríthat, minden elszámolás során.
  • Nem kell bankba menni vagy automatához elsétálni, hogy felvegyék a pénz ezáltal időt, energiát szabadíthat fel más dolgokra
  • Jellemzően a készpénzes utánvét elszámolásakor a fuvardíjat kompenzáljuk, így nem kell utalnia, és a számlák határidejére figyelnie
  • Kényelmes
  • Átlátható
  • Mellékletet küldünk elektronikusan

SMS – E-mail értesítés

Alap esetben a feladó mindig tájékoztatja a címzettet a küldemény feladásáról és a várható kiszállítás idejéről, de szükség esetén a rendszerünkből automatikusan SMS és E-mail küldésére is van lehetőség. Az MXP SMS vagy E-mail értesítés szolgáltatásunkkal a csomag felvételekor a rendszer automatikusan kiküldi a tájékoztató SMS-t vagy levelet, melyben a fuvarlevélszám, a feladó és a címzett adatai, a csomag adatai és az MXP Futárszolgálat elérhetőségei szerepelnek.

Ezen kívül a csomag útja során még több esetben is tudjuk az értesítéseket küldeni a küldeménnyel kapcsolatban.

Előnye, hogy pontos információt kap a címzett a kézbesítés napjáról valamint, ha az e-mailben szereplő szállítási cím nem megfelelő, válaszlevélként vagy ügyfélszolgálatunkat hívva, szállítási napot, címet tud a módosíttatni.

Szolgáltatásunk csak a ügyfélprogram használatán keresztül érhető el.

Csomagcsere:

Abban az esetben, ha egy címre kell küldenie egy csomagot és onnan egy másik csomagot visszahozatnia a csomagcsere szolgálatatásunkat javasoljuk Önnek.

Előnye:

  • Gyakorlatilag a csomag kézbesítésével már a felvétel is megtörténik így a cserecsomag gyorsan visszaszállításra kerül

Árufelvétel külsős telephelyen és kiszállítás a megbízónak:

Árubeszerzés, garanciális problémák és egyéb esetekben vállaljuk országosan partnereinknek, hogy valahol az országban felvegyük a küldeményeit és a megbízó telephelyére kiszállítsuk az megrendelés követő 3 munkanapon belül.

Árufelvétel külsős telephelyen és kiszállítás szabadon választott címre:

Országosan az Ön által megadott szállítási címre kiállunk és felvesszük a küldeményt, valamint az országon belül egy szabadon választott címre elszállítjuk. Lényege, hogy sem a felvételi sem a kézbesítési címnek nem kell, hogy az Ön telephelye vagy címe legyen.

A logisztikában különböző felvétel és kiszállítás szolgáltásnak hívják mi egyszerűen A-B-C szállításnak hívjuk mert az „A” megrendelő a „B” a feladó és a „C” a címzett.

Okmányvisszaforgatás:

A szolgáltatásunk megrendelésével vállaljuk, hogy a saját szállítólevelét,  szerződését, számláját, átvételi elismervényét, sorsjegyét a címzettel aláírattassuk és/vagy lepecsélteltessük és a kézbesítéstől számított 3-5 munkanapon belül visszaszállítsuk Önnek.

Abban az esetben vállaljuk ezt a szolgáltatást, ha programunkat használja és a visszaforgatandó okmányok mindegyike egyedi azonosítóval ellátott mely a rendszerünkbe feltöltésre került.

Árubiztosítás:

Alap esetben 50.000 Ft.-ig vállaljuk automatikusan a küldemények biztosítását. Amennyiben küldeménye értéke magasabb és szeretné a valós értékre biztosítani a küldeményét, renszerünkben lehetőséget nyújtunk erre. Feltétele az ügyfélprogram használata. Amennyiben a futárrendelés során a „Biztosítás” mezőt a tényleges áruértékkel kitölti, a szolgáltatást egyúttal meg is rendeli.

Szombati kiszállítás:

Szombati csomagszállítás csak DEPO városokban elérhető szolgáltatás, délelőtti kiszállítással.