Lítium akkumulátorok szállítása

A lítium-ion akkumulátorok (más néven lítiumcellák) egyre népszerűbbek a mai világban. Ezek az akkumulátorok 3 vagy 4 elemet tartalmaznak, amelyek újratölthető lítium elemekkel működnek. Az iPad-től az elektromos autóig mindent képesek feltölteni.

A lítium elemek feltölthetők, ellentétben a szokásos hétköznapi alkáli AAA-kal vagy más elemekkel. A lítium általában nagyobb teljesítményt is jelent, ami azt jelenti, hogy összetettebb elektronikus elemeket tölthetnek fel. A lítium elemek szállítása veszélyes, mert ha ezek a tűzveszélyes tárgyak bizonyos körülményeknek vannak kitéve, akkor túlhevülhetnek és felrobbanhatnak, és a lítium tüzeket nem lehet eloltani. A lítium elemeket szállíthatja, de veszélyes természetük miatt szigorú és speciális útmutatásokat kell betartani. A lítium elemeknek az eszköz belsejében kell maradniuk. Nem szállíthatók külön, hacsak nincs külön megállapodás a futárral. Minden küldött csomagban legfeljebb 2 lítium elemet (vagy 4 lítiumcellát) szállíthat.

Mivel a lítium elemeket veszélyesnek tekintik tűzveszélyességük miatt, mindenképpen meg kell akadályozni a túlmelegedést. A szállított elemeket ki kell kapcsolni, és elengedhetetlen, hogy minden be és  kikapcsoló védve legyen a véletlen bekapcsolástól. Ez elektromos szalaggal vagy kartonpapírral is történhet. Kövesse az csomagolási előírásokat. Soha ne tegye a lítium elemeket fém tárgyak közelébe. Legyen óvatos és helyezzen elektromos szalagot minden elektromos csatlakozóra, ez segít megelőzni a túlmelegedést. Mindig helyezze a készüléket műanyag zacskóba. Ez megakadályozza a statikus interferenciát, és egy másik védelmi rétegként szolgál a tűz kitörése ellen. Ha a lítium akkumulátorok külföldi szállítását tervezi, akkor vegye figyelembe, hogy egyes országok eltérő szabályzattal és egyéb speciális követelményekkel rendelkezhetnek. Ezért mindig forduljon az adott ügyfélszolgálathoz kérdéseivel.

Similar Posts