Uniós díj online kereskedőknek

Az Európai Bizottság egy új díjat tervez bevezetni a termékbiztonságban élen járó vállalkozások kitüntetése érdekében. A díjra a kis- és nagyvállalkozások egyaránt jelentkezhetnek az online értékesítés és a gyermekápolási termékek kategóriában.

A fogyasztók elvárják és megérdemlik a biztonságos termékeket. Az új díj lehetőséget nyújt arra, hogy elismerjék azokat a vállalkozásokat, amelyek a termékbiztonságot helyezik üzleti tevékenységük középpontjába, meghaladva az uniós követelményeket. Azoknak szól, akik innováció és befektetések révén biztonságosabbá teszik termékeiket és szolgáltatásaikat, egész Európában emelve a fogyasztóvédelmi előírások szintjét.

Idén a vállalkozások két kategóriában jelentkezhetnek:

1. Online értékesítés: olyan, online értékesítést végző vállalkozások, amelyek különös figyelmet fordítanak az általuk nyújtott termékek biztonságosságára. Bevált gyakorlatokat és eljárásokat keresünk, például veszélyes termékek visszahívásával kapcsolatban vagy a veszélyesség értékesítés előtti észlelésében.

2. Gyermekápolási termékek: olyan vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek elsődleges prioritásként kezelik a gyermekek biztonságát. Ilyen például egy mózeskosár megtervezésének módja, az ügyfelek kreatív módon történő tájékoztatása a kockázatokról, az értékesítés utáni szolgáltatások kiváló minősége vagy ahogyan a termékbiztonságot integrálják az ellátási láncba és a termék életciklusába.

Elismerés a nagy- és kisvállalkozások számára
Tizenkét díjat osztanak ki: hatot az online értékesítés kategóriában , és hatot a gyermekápolási termékek kategóriában. Három kkv-nak és három nagyvállalatnak egy-egy arany, ezüst vagy bronz fokozatot ítélnek oda mindkét kategóriában.
A részvételhez a vállalkozásoknak az Európai Gazdasági Térség 31 országának (a 28 uniós tagállam, valamint Izland, Norvégia és Liechtenstein) egyikében kell bejegyezve lenniük. A díj lehetővé teszi a vállalkozások széles körű elismerését, hírnevének növekedését, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalkozás az iparág vezetőjeként pozicionálja magát a termékbiztonság tekintetében.

További információ, és jelentkezés az Európai Bizottság weboldalán!

Similar Posts