DPD központ épül

Hatezer négyzetméteres csarnoképülettel bővíti magyarországi csomagelosztó kapacitását a DPD Hungária Kft. Az új, XV. kerületben elindult beruházás generálkivitelezője a Market Építő Zrt. A Futárszolgálat célul tűzték ki a szállítás gyorsabbá és egyszerűbbé tételét, ezt egy új központ építésével tervezik elérni.

A DPD

A DPD group Dynamic Parcel Distribution, korábban Deutscher Paketdienst egy németországi csomagküldő szolgálat, amelyet 1976-ban alapítottak. A DPD világszerte mintegy 500 depóval van jelen 38 országban. A vállalat mintegy 15 000 gépjárművel rendelkezik, alkalmazottjainak száma 75 000-re tehető. A cég székhelye Franciaországban, Issy-les-Moulineaux városában található.


A következő években a fejlődés dinamikus volt, és Németország egyik legsikeresebb franchise-rendszerű cégévé vált. Az alapítás évében még csak 1,4 millió csomagot szállítottak egy év alatt, 1980-ban már 7 millióra emelkedett ez a szám, és az évtized közepére már a legnagyobb német csomagküldő szolgálatává vált a DPD. Az első öt év alatt elért sikerekre alapozva a DPD megkezdte egész Európára kiterjedő hálózatának kiépítését Direct Parcel Distribution néven.

 

A beruházás

A csomaglogisztikai szolgáltató ezzel a zöldmezős beruházással egy új, automata-szortírozó technológiával felszerelt központot hoz létre, amivel kapacitásait több mint duplájára növeli. A DPD ezzel az e-kereskedelem térnyerésével töretlenül fejlődő csomagszállítási piacon való további, dinamikus növekedését biztosítja.

Az új üzem feszes munkatempóban épül, a kulcsra kész átadással történő befejezése 2020 nyár végére várható. A közel 6000 négyzetméteres csarnok- és fejépület építészeti megoldása a jellegzetes piros DPD csomagolódobozt idézi meg, ami terpesztett lemezes burkolattal készül. A központhoz kapcsolódik egy 100 négyzetméteres portaépület is. Az építkezés során fontos szempont a környezetvédelem, ami összhangban van a DPD karbonsemlegességi programjával.

Similar Posts