Van, ahol már másképp szállítanak

Úgy tűnik egyre inkább teret hódit a drónos futárszolgálat, avagy a drónnal történő szállítás. Futrácégek ugyan még nem szakosodtak, vagy nincs róla információnk, de a nagyobb kereskedelmi egységek, raktárlogisztikai cégek már alkalmazzák a technológiát.

Hogyan szállítanak?

Előző cikkünkben írtunk az Amazon szállításáról. Most egy csomagszállító cég az amerikai FedEx cég is természetesen kiveszi a részét az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő megoldásnak, miszerint drónnal viszik ki a megrendeléseket a klienseknek.
Természetesen nem saját drónokkal próbálkoznak, hanem a Google Wing viszi ki a FedEx csomagjait a megrendelés helyszíneire, ráadásul mindezt most egy rövidke, tömör, ám annál hangulatosabb és látványosabb videóval prezentálják mindenki számára.
Egyébiránt az az apropója most ennek a videónak, hogy a Wing teljes körű engedélyt kapott rá, hogy Virginiában is szállítson a drónjaival, magyarán ismételten terjeszkedik a drónnal történő kiszállítás iparága, ami pedig mindig öröm a komplett iparra nézve.
Sőt újabban Kanadában is megvetette a lábát a drónos kiszállítás. Az A B C gyógyszertár megejtette az első ilyen műveletet az országban, azaz a megrendelt gyógyszereket drónnal szálították ki a címzetteknek.
A művelet konkrétan úgy nézett ki, hogy gyógyszereket, köztük egy naloxon készletet és egy EpiPent helyeztek a drónra, és körülbelül 11 perc alatt az óceán felett át is repült Duncanból egészen Salt Spring Islandig. Ez a teszt lehetőséget nyithat annak érdekében, hogy olyan területekre juttassanak el készleteket, ahol egyébként nincs a közelben gyógyszertár.
Természetesen most is érdemes kiemelni, hogy bár közvetlenül nem érezzük egy ilyen cselekedet hatását, azonban a teljes ágazatra való tekintettel ezek a kis lépések roppant fontosak, hogy a jövőben általános megoldássá váljon a drónos szállítás.

Similar Posts