Amazon és a drónos szállítás

Az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati rádiója szerint nagyon közel van már a drónos kiszállítások rajtja az Amazonnál. Jeff Bezos már korábban meghirdette az drónos indulást, de most úgy tűnik tényleg elindul. Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, 1995 nyarán indította útjára az amazon.com-ot, Seattle egyik külvárosából, szinte ugyanakkor, mikor Pierre Omidyar elkezdte programozni az ebay-t. Jeff mindenekelőtt módszeres piackutatást végzett és pontos üzleti terve volt, melynek folytán rájött arra, hogy az internet legkelendőbb terméke a könyv.

Alapvető gondolata az volt, hogy az emberek az internetet üzleti ügyek bonyolítására használják, így miért ne vásárolhatnának azon. Így hát létrehozott egy raktárt, ahol tárolta a különféle termékeket eladásra, miközben kiszolgálta az Egyesült Államok különféle helyeiről beérkező rendeléseket. A kezdeti években Jeff Bezos nem tervezett nagy sikert, de hamarosan az általa tervezett rendszer sikeresnek bizonyult, így át kellett gondolnia stratégiáját, hogy kielégítse az online vásárlók tartós lelkesedését.

Jeff Bezos az Amazon legfőbb termékévé a hagyományos és az elektronikus könyvet tette. Mára az innovatív Amazon Kindle termékek révén Jeff Bezos karaktere egyet jelent az Amazonnal. Természetesen korántsem ért el akkora elismertséget Bezos, mint Steve Jobs, de mint ahogyan mások is, hasonló modellt követ.

Hol tart a szállítás?

A szabályozási normák elmaradásának hatására nem tudott egyelőre elindulni, de a tesztek töretlenül folytatódnak, erősen támogató hatása van pl annak, hogy a UPS teljes körű engedélyt kapott ennek a feladatnak a végzésére. Mindeközben több más vállalat is alaposan kiveszi a részét ennek a szférának a kivitelezéséből, így például a Walgreens is kollaborál a FedEx-szel és a Wing Aviationnel, ami csak egy példa a sok közül, de felhozzák még továbbá a WakeMed-et is, akik egyre inkább terjeszkednek ezen a területen.
A technológiai fejlődést jól mutatja, hogy az Amazon nem kisebb vállalásra készül, mint hogy több mint 2000 friss alkalmazottat vegyen fel a cég berkeibe Anglián belül, hogy az új technológiák munkálatai gördülékenyebben tudjanak haladni.
Az információt a Bloomberg közölte, miszerint ezzel a vállalással 30 ezres állománnyal operálna a cég Angliában. A felvenni kívánt egyének terén olyan szakértelmeket várnak, mint a felhőalapú és gépi tanulást, valamint szállító munkásokat. Az Amazon fejlesztési központjai Londonban, Edinburgh-ban és Cambridge-ban vannak, ahol főként az Alexa mesterséges intelligenciával és a Prime Air drónszállítással foglalkoznak.

Ha minden igaz, akkor ezek a szegmensek 170 új alkalmazottal fognak bővülni, ez azt mutatja hogy az Amazon igyekszik minden eddiginél jobban ráfeküdni többek között a mostanság sínen lévő drónos szállítására, bár tény, hogy az Amazon Video és az Amazon Web Services-re is megannyi új csapatot kívánnak ráállítani.

Similar Posts