Amazon Scout

Az Amazon.com az egyik legnagyobb internetes elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég, melynek központja a washingtoni Seattle-ben van. A cég online könyvesboltként indult, mára a világ legnagyobb online kereskedelmi vállalata.
Az amerikai cég, amely két évvel ezelőtt kezdte valós körülmények között is tesztelni futárdrónjait, most egy egészen más ötlettel állt elő. Önvezető szállító eszközökkel kísérleteznek megcélozva a rendelések embermentes kiszállítását.A Scoutnak elnevezett kiskocsik Washington államban állnak először szolgálatba. A hat darab kísérleti eszköz elektromos meghajtású, és lassan, séta tempóban fog gurulni a járdán. A bejelentés szerint csak nappal és hétköznapokon fognak üzemelni,  az első időkben mindig egy Amazon alkalmazott fogja kísérni őket. Tulajdonképpen ez a háztól házig drón utcai megfelelője, mellyel az emberi futár teljesen helyettesíthető lesz. Ezzel a fejlesztéssel (és korábbi raktári robotok alkalmazásával) a raktárlogisztika teljesen kiszervezhető és automatizálható lesz.

„Az Amazon Scoutot a seattle-i kutató-fejlesztő laboratóiumunban fejlesztettük ki, és meggyőződtünk arról, hogy az eszköz biztonságosan és hatékonyan képes navigálni a járókelők és a háziállatok között”- írta a részleg alelnöke a vállalat blogján.
A Scoutról készítettek bemutató videot is, melyen az látható, hogy a „futár” egy kis guruló dobozra hasonlít a fedele automatikusan felnyílik, miután leszállította a csomagot a megrendelőnek. Az azonosítás kevésbé egyértelmű a videóban, így azt sem tudjuk meg mi történik akkor ha a címzett nem tartózkodik otthon.

Az Amazon futárrobotja nem az első akit csomagszállításban bevetettek, korábban írtunk már a Ford-ról is, de a Starship Tech. vállalat nemrég jelentette be, hogy több robotautót állítanak be akik a Virginiai egyetem hallgatóinak innivalót szolgálnak fel.
San Franciscóban pedig már évek óta több cég is üzemeltet csomagszállító robotokat. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez a lakók életét mennyiben befolyásolja.

Similar Posts