Robotot épít a Ford

Sokat foglalkoztunk már mi is a robotikával, ami mind a logisztikát, raktárlogisztika, mind a futárszolgálatokat globális szinten érinti. Az eddig főként autógyártással foglalkozó Ford a minap hivatalos csatornáján feltöltött egy videót egy új robotról a DigiTről. A fejlesztés még csak teszt állapotban van, de a cél, hogy a DigiT legyen az önvezető autókkal működő házhozszállítás két lábon járó robotja.

A Ford Motor Company amerikai multinacionális vállalat, amit Henry Ford 1903. június 16-án Lansingben alapított 11 társával együtt, mindössze 28 000 dollár készpénzből. Akkor még Ő sem gondolta, hogy a világ egyik legnagyobb ipari vállalatát, a második legnagyobb autógyárát hozzák létre, melynek fejlődése szorosan összekapcsolódik Amerika XX. századi ipari fejlődésével. A cég ezzel az újításával ismét úttörő lehet, bár több cég próbálkozik robot megoldásokkal a futárszolgálatok terén is.
A videó alapján a robotot a Ford önvezető autója szállítja házhoz, amint odaérkeznek, az autó kiemeli a csomaggal együtt a „futárt”, aki két lábon és meglehetősen az emberi járáshoz hasonló mozdulatokkal elsétál a ház ajtajához, majd leteszi a csomagot. Digit közel 20 kilogrammot bír el és érzékeli az előtte lévő akadályokat.

Állítólag a CNN szerint az fejlesztés mögött az áll, hogy habár a Ford már korábban is kísérletezett a futárok önvezető autókra cserélésével, mégis azt tapasztalták, hogy az emberek nem nagyon szerettek üresen álló autókhoz kimenni a csomagjaikért. A cég ennek javítására fogott össze a főként sétáló robotokat gyártó Agility Robotics nevű céggel.

A csomagszállító robotok fejlődése manapság nagyon gyors, pár hónapja kezdett el az Amazon kísérletezni önállóan házhoz szállító kiskocsikkal, korábban írtunk drónokról melyek célja elméletileg a gyorsaság növelése és a dugók csökkentése lenne.

Similar Posts