A csomag feladása során, hogyan töltsük ki a fuvarlevelet?

Minden feladott küldeményhez tartozik egy fuvarlevél, melynek helyes kitöltésére van szükség ahhoz, hogy a csomag pontosan és biztonságosan tudjon megérkezni a címzetthez.

Manapság már ezt a fuvarlevelet a legegyszerűbb, ha online töltsük ki, persze ha erre van lehetőség az adott szolgáltatónál. Először is adjuk meg a feladó, vagyis a saját adatainkat: név, ország, irányítószám, település, utca-házszám, telefonszám, esetleg az e-mail címünket is. Ezután töltsük ki a címzett számára fenntartott táblázatot is. Itt is szükség lesz a névre, országra, településnévre, irányítószámra, utca-házszámra, telefonszámra, illetve nem szükséges, de ha tudjuk az e-mail címére is. Ezután jelöljük be, hogy ki fizeti a fuvardíjat, a címzett, illetve a feladó. Adjuk meg, hogy a csomag kézbesítése mikorra kell, hogy történjen, másnap kilenc óra előtt, dél és tizenkét óra közt, másnap bármikor, illetve akár még 2, 3, 4, 5 napos határidőt is kérhetünk. Ha igényt tartunk rá, bejelölhetjük az aznapi kézbesítést is.

MXP logo

A következőkben az utánvét összegét írjuk be, ami azt jelenti, hogy a címzettnek a feladó felé mennyi a tartozása a csomagért, esetleg ha nem kell semmit fizetnie, ezt is tüntessük fel. Ezután még szükség lesz a csomag súlyára, illetve a nagyobb küldeményeknél a méretére, és mindezek mellett, ha valami megjegyzésünk lenne a küldeménnyel kapcsolatban, egy erre fenntartott mezőbe, még ezeket is beírhatjuk. A kitöltés után, ha minden sikeresen megtörtént, erről a futárcég értesít bennünket, majd hamarosan várhatjuk a futár érkezését. Ha mi fizetjük a szállítás díját, ezt a csomag átadásakor kell megtérítenünk, aminek összegéről tájékozódhatunk a futárcég honlapján található árjegyzékből. Amennyiben inkább szeretnénk segítséget kérni a levél kitöltését illetően, illetve ezt a biztonság esetére inkább bíznánk az ügyfélszolgálatra, ezt telefonon megtehetjük, ahol az ügyfélszolgálati munkatársnak kell majd bediktálnunk a kért adatokat.

Similar Posts