Biztonságos csomagküldés? Van ilyen!

Manapság egyre jobban elterjed az online vásárlás, ugyanis sokkal kényelmesebb és rengeteg időt spórolhatunk vele, amely valljuk be manapság már nagyon fontos érv.

A csomagküldés első lépése a futár megrendelése, melyet megtehetünk telefonon illetve online. Az online futárrendelés nagyon egyszerűen megtehető, csak a weboldalon található űrlapot kell kitöltenünk. Mindig ellenőrizzük, hogy rendelés leadása után érkezik-e visszaigazolás, ugyanis csak akkor számít regisztráltnak a megrendelés. A futárcégek által küldött csomagok átlagában 1-3 munkanapon belül kézbesítésre kerülnek, attól függően, hogy az ország melyik részéről van szó. A külföldi csomagküldés 2-5 munkanapon belül történik, ha pl. Németországba vagy éppen Csehországba akarunk csomagot küldeni. Ahhoz, hogy a feladott csomagok biztonságban megérkezzenek fontos, hogy a feladó biztonságos csomagolásba helyezze el a küldeményt. Egyrészről a hiányos csomagolásnál a futárcég sem veszi át, másrészről könnyedén megsérülhet a tartalma.

Annak függvényében, hogy ne ütközzünk, ilyen fennakadásokba a weboldalon található szabályzatra szánjunk pár percet, így biztosan elkerülhetjük a kellemetlenségeket. Továbbá a szabályzatból megtudhatjuk, hogy mi tartozik a tiltólistára, melyet a futár nem vehet át a feladótól és nem kézbesíthet. A törékeny csomagoknál külön figyeljünk arra, hogy a csomagoláson is feltüntessük, hogy fokozott figyelemben részesítsék és a futár figyelmét is hívjuk fel rá. Minden csomag, amely feladásra kerül, az a futárcég által biztosítva van. Így, ha bármilyen problémával találkozik, akkor a megadott határidőn belül jelezze panaszát. A csomagok kézbesítéséről a futár mindig SMS-ben, illetve e-mailben kézbesíti a címzettet a csomag érkezéséről. Amennyiben a kézbesítési időpont nem felel meg, akkor felvehetjük a kapcsolatot a futárral és egyeztethetünk más időpontot.

Similar Posts