Mennyibe kerül a nagyméretű csomagok kézbesítése?

Manapság a kis és nagyvállatok is egyaránt alkalmaznak inkább futárcégeket a csomagok szállítására, mint hogy fektessenek egy saját járműbe és mellé egy szaktudással rendelkező sofőrbe.

Ezeknek a költségeknek az elkerülése érdekében, ma már egyre jobban megéri szolgáltatókat alkalmazni a csomagok szállítására. Ebből kifolyólag egyre több, olyan vállalkozóval találkozhatunk, melyek foglalkoznak nagycsomagok és raklapos áru szállításával. Azért fontos tisztában lennünk azzal, hogy a nagyméretű csomagok szállítmányozása pár dologban eltér a kisméretű csomagokétól, és ezekre oda kell figyelnünk, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket. A nagyméretű csomagok esetén a futár megrendelése csakis online történhet. Amennyiben effajta csomagokat szeretnénk feladni, ezt gond nélkül megtehetjük, csak mindig előre kell egyeztetnünk a futárcéggel. A szállítmányok feladása előtt minimum egy nappal le kell adnunk a kérelmünket. Amennyiben délelőtt 12 óráig leadjuk a megrendelést, még lehetséges, hogy aznap sor kerül az elszállításra.

A raklapos szállítmányok esetén a legtöbb cég az EUR 80*120 szabvány szerinti raklapok szállítását vállalja, melyek magassága 170 centiméter és a súlya nem haladhatja meg a 600 kg-ot. Amennyiben a csomag nagysága eltér ettől, akkor is megoldható a szállítás, csak előre kell értesíteni a futárcéget és plusz költséget vonhat maga után. A nagyméretű csomagok kézbesítése is ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a kis csomagoké. A feladástól számítva 1-3 munkanapon belül kézbesítésre kerülnek. A nagy értékű csomagok esetén, az előre utalást szokták alkalmazni, ugyanis itt magas pénzösszegekről van szó. Amennyiben az utánvételt választják a szállítmány értéke nem haladhatja meg az 500.000 Ft-ot. Minden csomag biztosítva van, így ha bármilyen sérülés éri a küldeményt, akkor a megadott határidőn belül jelentheti a panaszát.

Similar Posts