Nyári szünet idejére vonatkozó változások, programok

június 18-tól (csütörtöktől) – az oktatási intézményekben életbe lépő nyári szünet kezdetétől – a fővárosi közösségi közlekedési járatok az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint indulnak. A nyári iskolaszüneti menetrend a nyári szünet végéig lesz érvényben. 

Az utazás megtervezéséhez a BKK elsősorban a honlapján, illetve mobilapplikációként is elérhető FUTÁR alkalmazást ajánlja, amellyel valós idejű adatok alapján tervezheti meg, hogyan érje el úti célját. Az applikáció a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Akik a megállókban kihelyezett, illetve a BKK honlapján is elérhető menetrendi táblázatokból tájékozódnak, azoknak az iskolaszüneti menetrendet tartalmazó oszlopot kell figyelni. Amelyik járatnak nincs nyári iskolaszüneti menetrendje, azon a vonalon továbbra is a már megszokott követési idővel indulnak a járatok.

Az iskolai szünetek rendszerének átalakítása évről évre előkerül.  A szülők nehezen tudják megoldani a gyerekek nyári felügyeletét, ezért kompromisszumos megoldás körvonalazódik: ha a kormány tömeges táboroztatási lehetőségeket, játékos nyári foglalkozásokat tud kínálni a diákoknak, „nem drágán, nem magánszervezésben, nem feltétlenül bentlakásos módon”, akkor ezzel kiegészülhet a tanév, bár „hogy ez a tanév részeként folyna-e, az csak technikai kérdés”

A strandok már többnyire kinyitottak, és több fürdő a koronavírus okozta kötelező zárva tartási időszakot korszerűsítésre és fejlesztésre fordította.

A Palatinus Gyógy- Strand- és hullámfürdő például új hullám medencét kapott, ami a fiatalok, és az idősebb korosztály közkedvelt elfoglaltsága, emellett a wellness részleg is átesett egy korszerűsítésen.

Több szabadtéri színház is újra megnyitotta kapuit.

Veresegyházon idén nyáron, immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a Mézesvölgyi Nyár rendezvénysorozat a Veresiek, és a környékbeliek nagy örömére jobbnál jobb programokkal, és színházi darabokkal kedveskedik idén is.

Nyit a Dürer Öböl a Lupán

Budapest kultikus szórakozóhelye, a Dürer lett a névadója a Lupa-tó eddig Öböl Strand néven ismert részének. A közönség tavaly már megismerkedhetett a Dürer Öböl „tesztverziójával”, ám idén a teljes partszakasz vendéglátását és programszervezését átvállalta a Dürer. Június 5-én tehát egy egészen új fejezet veszi kezdetét a Dürer Kert életében, hiszen a jól ismert budapesti underground szórakozóhely kilép a névadó Ajtósi Dürer sorról, hogy „strandosított” formában, a Lupa-tó öblében bővítse a kulturális életet.
A Dürer Öböl idén is különös figyelmet fordít a zöld szemléletre, amely a programokban is meg fog jelenni: a kézműves foglalkozások, workshopok fő irányvonalát képezi majd az újrahasznosítás és környezetvédelem.

A változatos programok mellett a Dürer Öböl gasztronómiai élményeket is biztosít a látogatók számára, így a Hemingway étteremmel együttműködésben idén két vendéglátó egység működik a parton. Az ételválaszték úgy kerül kialakításra, hogy megfeleljen a Felelős Gasztrohős elvárásainak, de a klasszikus strandételek rajongói se maradjanak hoppon. Mostantól tehát egy olyan történet veszi kezdetét a Dürer Öbölben, amely egy folyamatosan fejlődő, eddig nem látott kultúrstrandról fog mesélni, egy olyan élményről, ami bevonzza a képzőművészeket, zenészeket, alkotni, tanulni, pihenni vágyókat egyaránt.

Emellett a Mixpakk Kft is gőzerővel azon dolgozik, hogy partnerei elégedettek legyenek. Amellett, hogy remélhetőleg megérkezik a várva várt nyár minél hamarabb, kollégáink klímás autókkal járják a várost, és az irodában levő kollégák is klímás helyiségekben dolgoznak, így a kellemesebb munkakörnyezetnek köszönhetően a munka is gördülékenyebben megy. Itt értjük a raktár munkáját is, ahol a raktárosok és a csomagoló kollégáink napi több ezer csomagot csomagolnak és kezelnek.

Similar Posts