Hajóra szállították az ételt

A Helemba-sziget alatt zátonyra futott január 16-án délután egy román felségjelzésű hajó. Azóta ott áll, sőt a hajó hátulja már szárazon van közösségi oldalon közzétett fotók alapján.

Most már csak egy áradásnál lehet, amikor minimum 300 centis lesz a vízállás Esztergomnál. Az, hogy erre mikor kerülhet sor, egyelőre nem tudni. Akár még hónapokig is ott vesztegelhet. A zátonyra futó hajó egyébként letért a kijelölt hajóútról, azt pedig, hogy miért hagyta el azt, a vízirendészet kivizsgálja, és ha emberi mulasztás történt, akkor szankcionálja is.

Csónakkal vittek ételt a zátonyon ragadt hajó fedélzetére a minap.

“Télen is kiszolgáljuk a Hajósokat” – írta a Cakumpakk Bisztró és a Nautilus Hajós Bár csapata, akik a minap a Helemba-szigetnél zátonyra futott hajón szolgáló matrózt lepték meg és vittek neki ételt, rántott húsokat és grillezett csirkét.

A motorcsónakkal érkező ételfutárok néhány fotót is készítettek. Még bent is!

“Nagyon meglepődött mikor meglátott minket, sokat kiabálunk, kopogtunk. Jól viseli egyébként, beinvitált minket egy sörre, jó fej volt” – tette hozzá Hemera Zsolt, akik február 5-én is visz ételt a hajósnak, akinek addig van mindene. A matrózt majd február 10-én váltja egy másik kollégája a szolgálatban.

forrás:infoesztergom.hu

Similar Posts