Raktári innováció, avagy robot a raktárban

A Boston Dynamics egy amerikai mérnöki és robotika tervező cég amit 1992-ben alapítottak.
A legismertebb fejlesztésük, egy négyzet alakú robot, amelyet az Egyesült Államok katonái számára fejlesztettek ki. Aztán a céget 2013. december 13-án a ismeretlen áron vásárolta meg a Google X. Közvetlenül a megszerzés előtt a Boston Dynamics átadta a DI-Guy szoftver termékcsaládját a VT MÄK-nek, egy szimulációs szoftvergyártónak, amely Cambridge-ben, Massachusetts-ben található. 2017. június 8-án az Alphabet Inc. bejelentette, hogy a céget Japán SoftBank Csoportjához adják el nyilvánosan nem közzétett összegért.

Egy újabb fejlesztésüket már az ipar tekintetében is lehet hasznosítani, ugyanis a két keréken guruló robot a video szerint gyorsan és pontosan dolgozik a raktárban. Így egyszerűsödik a raktárlogisztika. Ráadásul a sebessége is egyedülálló gyorsan közlekedik az állványok között és ennél is gyorsabban pakol. A kinézete inkább hasonlít egy struccra, vagy emura, bár nem tudjuk mi volt a tervező elképzelése.
Egy biztos egy ilyen robottal a raktári munkát jól lehet automatizálni egy ilyen eszközzel. A robot prototípus max. 13 kilogrammig tud dobozokat emelni 1,2 méteres magasságban.
Az alábbi video jól szemlélteti működés közben:

Similar Posts