Uberes étel-házhozszállítás?

Már 2021-ben elindulhat az Uber drónos étel-házhozszállító szolgáltatása – írja a Telegraph a WSJ alapján.

 
Az új irányra egy álláshirdetéssel derült fény, amit az Uber adott fel nemrég, és amelyben tapasztalt drón-fejlesztő mérnököt kerestek. A hirdetés szövege szerint olyan ember jelentkezését várták, aki segít biztonságos, hatékony és legális repülési technikát létrehozni, amelyekkel 3 éven belül beindítható a szolgáltatás.
A levegő felé terjeszkedés célja, hogy diverzifikálja az eredetileg megosztás-alapú taxizással foglalkozó társaság tevékenységi köreit. A bejelentés 5 hónappal azután jött, hogy az USA-ban megadták az engedélyt a drónos módszer tesztelésére, és egy csomó cég önkormányzatokkal karöltve elkezdett dolgozni az eszközökön.
Az Uber vezetője Dara Khosrowshahi azt mondta, olyan drónokat fejlesztenek, amelyek a megrendeléstől számított 30 percen belül kiviszik az ételt. “Az Ubernek ne csak az autókról szóljon, szóljon a mobilitásról általában. Személyes véleményem szerint a városi mobilitás egyik kulcsproblémája, hogy hogyan reptessünk burgereket” – kommentálta a drónprogramot a vezérigazgató.

Az Uber jövőre megy tőzsdére, és annak ellenére, hogy még mindig nem nyereséges, 120 milliárd dollárra becsülik az értéket, amin a bevezetéskor állni fog.

A Mixpakk Futárszolgálat normál szállítási feltételekkel áll rendelkezésre a hétköznaponta 8-17 óra között.

Similar Posts