Vége a téli útüzemeltetési időszaknak

Vége a téli útüzemeltetési időszaknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyilatkozata alapján, így a következő hónapokban újra a lokális és a nagyfelületű burkolatjavítási, illetve többek között növényzetgondozási és burkolatjel festési munkákra helyezik a hangsúlyt a szakemberek – közölte a társaság.


A társaság közleménye szerint a 2018. november 10-től 2019. március 16-ig tartó téli üzemeltetési időszak alatt közel 162 ezer tonna útszóró sót és több mint kilencmillió liter kalcium-klorid oldatot használtak fel az országos, a mintegy 32 ezer kilométeres közúthálózaton. A közútkezelő több mint nyolcszáz munkagépből álló gépparkja összesen több százezer munkaórát teljesített az utakon.

A társaság 93 mérnökségén a következő hetekben is lesznek olyan gépek készenlétben, amelyeket például hajnali fagyok, esetleges lefagyások esetén kellene bevetni – tették hozzá.

Idén a zrt. a teljes körű felújítási munkákon felül mintegy kétszázezer tonna aszfaltot használhat fel a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkákra.

Az állami utakon az elmúlt hónapokban is folyamatosan végeztek lokális javítási munkákat hidegaszfalt felhasználásával, a tartósabb javítási munkák országosan a melegaszfalt keverőtelepek újranyitását követően kezdődhetnek el. A melegaszfaltos munkákat első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el a szakemberek – írták.

forrás:magyar-logisztika.hu

Similar Posts