Hogyan küldjünk biztonságosan csomagot?

Manapság a vásárlások kb. 40% online viszik véghez, mivel sokkal kényelmesebbnek bizonyul, hiszen elkerülhetjük a hosszú várakozásokat, illetve olyan dolgokat is megvásárolhatunk online, melyre amúgy személyesen nem lenne lehetőségünk.

Amennyiben csomagot szeretnénk küldeni az egyik legfontosabb lépés, hogy megrendeljük a futárt. A rendelésünket leadhatjuk online vagy akár telefonon is. mennyiben online adjuk le a rendelést, akkor mindig figyeljünk oda arra, hogy kapunk-e vissza igazoló e-mailt. Ugyanis csak akkor számít regisztráltnak a megrendelés. Amennyiben futárral szeretnénk csomagot küldeni, akkor azt kell tudni róla, hogy általában 1-3 munkanapon belül kerülnek kézbesítésre, attól függően, hogy az ország melyik részére történik a kiszállítás. Amennyiben külföldi csomagküldésről van szó akkor az a legtöbb esetben 2-5 napot vesz igénybe. A feladott csomag biztonságos megérkezésének az egyik legfontosabb feltétele a biztonságos csomagolás.

Mindig figyeljünk oda arra, hogy nehogy hiányos legyen a csomagolás, egyrészről a futár így nem fogja átvenni, másrészről, ha átveszi akkor könnyedén megsérülhet. Továbbá, ha törékeny csomagról van szó, akkor mindenképp fel kell tüntetni a csomagolásán, és a futár figyelmét is hívjuk fel a fokozott figyelemre. Csomagküldés előtt, főként kezdők részére érdemes elolvasni a kiválasztott futárcég honlapján található szabályzatot, hiszen így sok kellemetlenséget elkerülhetünk. Illetve megtudhatjuk, hogy mi tartozik a tiltó listára, vagyis melyek azok a tárgyak melyeket a futár nem jogos átvenni, illetve nem áll módjában kézbesíteni. Legrosszabb estben még a rendőrségnek is átadhatja a gyanús csomagokat. Az tiltólistán szerepel fegyver, vágóeszközök, minden olyan eszköz, amely által megsérülhet a futár, kábítószer, stb.

Similar Posts