Kezdő csomagküldő? Segítünk!

Manapság egyre többen használják ki az online vásárlás nyújtotta lehetőségeket, hiszen így olyan dolgokhoz is hozzájuthatunk, melyre másképp nem lenne lehetőségünk. Az ország bármely részére, de még külföldre is küldhetünk futárcéggel csomagot.

A kezdők számára sok olyan akadály léphet fel, amely nehézséget okozhat egy csomag feladása esetén. Amennyiben csomagot szeretnénk küldeni az egyik legfontosabb, hogy megrendeljük a futárt a számunkra legszimpatikusabb szolgáltatótól. Ezt megtehetjük telefonon, de akár online is. Amennyiben online adjuk le a rendelésünk, mindig figyeljünk oda, hogy érkezik-e visszajelzés, mivel csak akkor számít hitelesnek. A futár által küldött csomagok, attól függően, hogy az ország melyik részére kerülnek kiszállításra 1-3 munkanapot vesznek igénybe. Külföldi csomagküldés esetén ez pár nappal lehet hosszabb, ám legtöbb estben 2-5 napnál nem több.

Annak érdekében, hogy a csomagunk biztonságban megérkezzen nagyon fontos, hogy megfelelő csomagolásba helyezzünk el. Ez mellett a másik nagyon fontos teendő a pontos cím megadása. Mindig figyeljünk oda, hogy azon a dobozon, melybe beletesszük a feladásra kerülő csomagot, ne legyen másik cím, telefonszám, mint ami jelen pillanatban érvényes, ugyanis az téves kipostázáshoz, vagy más kellemetlenségekhez vezethet. Amennyiben érzékeny, vagy törékeny a csomagtartalma, akkor ezt mindenképp tüntessük fel a csomagoláson, illetve mindig külön hívjuk fel a futár figyelmét a törékeny csomagra. A kezdőknek sokszor az is gondot okozhat, hogy nincsenek tisztában a futárcégek szabályzatával, melyben összefoglalják, hogy mi az, amit igen és mi az, amit nem szabad kézbesíteniük. Ennek érdekében mindig érdemes a kiválasztott futárvállalat honlapján található szabályzatot elolvasni, ugyanis ez által sok kellemetlenséget elkerülhetünk.

Similar Posts