Irányelvek termék összekészítéshez

Csomagolás

A csomagfeladás során kiemelt fontosságú a helyes csomagolás, így pár hasznos tanáccsal kívánjuk segíteni ezt a munkát. Miért olyan fontos ez?

a. Amennyiben már szabad szemmel is láthatóan nem biztonságos a csomagolás –a belső tartalmát tekintve, vagy más csomagra nézve –, mind a futár, mind a központi raktár megtagadhatja a küldemény felvételét / kezelését.

b. A futár által felvett csomag még nem garancia arra, hogy a csomagolás megfelelő; a futárnak nem kötelessége a csomagolás megfelelőségének ellenőrzése, de megtagadhatja a felvételt

c. A hibás csomagolás nem csak az adott csomag sérülését okozhatja, hanem más csomagokban is kárt okozhat, ezekért a károkért a sérülést okozó csomag feladója felelős.

Csomagolóanyagok

a. Lehetőség szerint használjon új dobozokat, amelyek szilárdak, jó állapotúak (ne m sérültek vagy nedvesek) és nem szakadnak könnyen. A használt és sérült dobozok elveszítik szilárdságukat, ezáltal a küldeménye sérülhet. Kérjük, kerülje a már egyszer felhasznált csomagolóanyag használat át. Amennyiben mégis ilyet használ, kérjük, távolítson el / ragasszon le minden régi / gyári vonalkódot.

b. Gondoskodjon róla, hogy a doboz megfelelően nagy befogadóképességű legyen a tartalom számára.

c. Használjon kiváló minőségű csomagragasztó szalagot vagy zsugorfóliát a csomagok összes nyílásának lezárásához, és szorosan ragassza le ezeket.

d. Amennyiben a terméket eredeti csomagolásában adja fel, gondoskodjon plus z kitöltésről és fóliázza le a dobozt. A kezelés során a dobozra plusz feliratok / címkék kerülhetnek, ezt némely vásárló (vagy visszárukor a feladó) rossz néven veszi.

e. Gondoskodjon róla, hogy a doboz elbírja a tartalom súlyát.

f. Törékeny terméket kizárólag dobozban adjon fel / a fóliázás, buborékos boríték és más alternatív csomagolások nem alkalmasak törékeny tárgyak megfelelő védelmére.

Csomagon lévő egyéb jelzések

A csomag tartalmát futárszolgálat nem ismeri. Kiszállíthatósággal kapcsolatos információkat a külső, csomagon elhelyezett (csomag tartalmára vonatkozó) nemzetközi jelölések alapján kapunk. Újrahasznosított csomagoló anyag esetén fokozottan figyelje a külső jelöléseket. Amennyiben a csomagoláson található jelzések arra utalnak, hogy a csomag tartalma szállításból kizárt, tiltott küldemény, a csomagot a disztribúciós folyamat bármely pontján megállíthatjuk a feladóval történt egyeztetésig.

A helyes csomagolás irányelvei

a. A doboz illeszkedjen a termék alakjához. Használjon egyéb térkitöltő anyagot, durranós fóliát, vagy akár összegyűrt papírt, stb., amennyiben a csomagolás és a tartalma közötti területet kitöltése szükséges.

b. Minden darabot a kartonon belül külön csomagoljon be.

c. Ügyeljen a doboz megfelelő lezárására. Ne legyenek rések, nyitott felületek, hogy véletlenül se nyílhasson ki a csomag, valamint a csomag nyilvánvaló megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni.

d. A kiálló részek megsérülhetnek. Az éles tárgyakat különös figyelemmel kell csomagolni, a személyi sérülések vagy a küldemény károsodásának elkerülése érdekében. Fedje le az éles vagy kiálló éleket szigetelőszalaggal leragasztott hullámpapír lemezzel vagy burkolattal.

e. Lássa el kiegészítő védelemmel a kényes tárgyakat.

f. A törékeny árukat egyesével csomagolja be minimum 1 cm vastag légcellás párnázó anyaggal, mint például a buborékos fólia. Használjon annyi kitöltő anyagot, amennyit lehetséges, hogy megakadályozza a tartalom és a doboz érintkezését.

Törékeny árucikk

Helyezze egy dobozba a törékeny árucikkeket és az üres helyeket töltse ki t érkitöltő segítségével, majd helyezze egy nagyobb dobozba. A belső dobozt is vegye körül párnával, azaz 5,1 cm – 7,6 cm kitöltő anyaggal a nagyobb dobozon belül. A külső dobozt ne csomagolja papírba. A “TÖRÉKENY” matrica használata elengedhetetlen, amennyiben küldeménye megkívánja az óvatosabb bánásmódot, de a matrica csak óvatosságra int, NEM védi annak tartalmát. A nehéz tárgyak kapjanak kiegészítő párnázást és kitámasztást minden irányban. Folyadékok csomagolásánál legyen különösen elővigyázatos

a. A kupakot tekerje körbe nylonnal vagy fóliával; ugyanígy csomagoljon krémeket, zsírokat, olajokat tartalmazó tégelyeket

b. Folyadékot lehetőleg gyári csomagolásban adjon fel; Folyadékok szállítás a kizárólag állítva, a szállítási irány jól látható megjelölésével lehetséges!

j. A feladott termék gyűjtőszállítás sal kerül továbbításra– olyan minőségben kell becsomagolni, hogy kibírja azt ha rápakolnak más dobozokat, felkerül a szortírozó szalagra, többször átrakják, stb.

k. Amennyiben a termék nem megfelelően csomagolt és tartalma kárt okoz más küldeményekben, a kárt okozó csomag feladója köteles azt meg téríteni.

A küldemény külső csomagolása

a. A megfelelő védettséget nyújtó csomagolás jó minőségű, vízálló, legalább háromrétegű kartondoboz. A sarkok megerősítése és az élvédők használata javasolt. Az új dobozok a legjobbak, anyagában sérült vagy gyűrött csomagolóanyag nem ajánlott.

b. A karton dobozok általában elég erősek átlagos súlyú és méretű tárgyak szállítására. Természetesen a dobozok típusának megválasztása függ a küldemény típusától.

c. Fontos, hogy küldeményének megfelelő erősségű kartont válasszon.

d. Nagyméretű, súlyos vagy értékes tárgyakat az extra védelem érdekében célszerű vastag, dupla falú dobozokban elhelyezni.

e. A használt dobozok alkalmazásakor a teherbírás minden alkalommal csökken, így kérjük vegye ezt figyelembe a csomagoló anyag kiválasztásánál.

Belső tér kitöltése

a. A dobozon belül Párnázó, térkitöltő anyagot kell használni minden oldalról.

Javasolt kitöltő anyagok:

· térkitöltő hab, chips
· hullámkarton
· aprított vagy tekercses papír
· légpárnás vagy habfólia

b. Az árunak a dobozon belül nem szabad elmozdulnia, a kitöltő anyag feleljen meg az áru jellemző tulajdonságainak.
c. Csomagoláson belül a termékek ne érintkezzen egymással, illetve közvetlenül a doboz falával.

Similar Posts