Kézbesítő drón

Az Amazon megint fejleszt, nem is akármit, megszoktuk már, hogy a világ legnagyobb online piactere és fulfillment szolgáltatója, aki komplex logisztikai szolgáltatást nyújt az ügyfeleinek folyamatosan automatizált, robotizált megoldásokkal rukkol elő a raktárlogisztika területén.
Az Amazon ezen a héten kezdődött Las Vegas-i Re:MARS konferencián mutatta be a Prime Air csomagküldő szolgáltatáshoz készült legújabb kézbesítő drónját, ami dönthető szárnyelemének köszönhetően nemcsak függőleges emelkedésre képes, hanem huzamosabb ideig tud előre is repülni.
Már korábbi cikkünkben is foglalkoztunk a cég drónos fejlesztésével, mellyel a futárszolgálat tevékenységét szeretné innovatív lábakra helyezni, nem titkoltan a humán erőforrást helyettesíteni.

Az emberek csak akkor fognak teljesen megbékélni a kézbesítő drónokkal, ha a rendszer teljesen biztonságos lesz, ez pedig még fejlesztés és sok-sok tesztelést jelent. Az online óriás szerint a drón a siklóernyősöktől kezdve a nagyfeszültségű vezetékeken át minden esetben biztonságos lesz, sőt az új drón annyira stabil lesz, mint a jelenleg forgalomban lévő repülők.

A drón propellereit teljesen eltakarja a szárnyszerű keret, ami felszállás után magától megdől, így a szerkezet a hat propellerrel előre is hosszabb ideig tud repülni. A tájékozódásban hőkamerák, mélységi kamerák és szonár segítik a drónt, a gépi tanulásra képes fedélzeti számítógépek pedig maguktól azonosítják az akadályokat.

A Prime Air új drónjai elektromos meghajtásúak lesznek, és körülbelül 24 kilométeres hatótávon belül tudnak majd kiszállítani kicsit több mint két kilós csomagokat kevesebb mint fél óra alatt. Ez nem tűnik túl nagy súlynak, de a cég képviselője elmondta, a rendelt csomagok legalább 75 százaléka ezen a határon belül van.

Nem ismert a szállító eszköz megjelenési dátuma, de már korábban is voltak próbálkozások, hát várjuk amíg tényleg napi használatba kerülnek ezek az eszközök.

Similar Posts