Csomag rendelése Kínából

A csomagszállításnak manapság már nincsenek határai. Nyugodtan és alacsony árak mellett szállíttathatunk egy másik kontinensre, vagy akár hozathatunk hazánkba szinte bármit.

Ahogy más országokba, úgy a Kínába való küldés, illetve rendelés során is vegyük figyelembe az országokra vonatkozó szabályokat. Ahhoz, hogy a vámkezelés zökkenőmentesen történjen, mindenképp meg kell nevezni, hogy küldeményünk mit tartalmaz. Bár a Kínába való csomagküldés ritkábbnak számít, mint az onnan való csomagok érkezése. Ez azért van így, mivel az emberek gyakran döntenek már manapság úgy, hogy online rendelnek dolgokat, viszont sok mindennel ilyenkor nem számolnak, és kellemetlen meglepetésekkel kell szembe nézniük. Bár leginkább a webshopok honlapján pár napos szállítási időt írnak, viszont ez általában nincs így. Ezek mellett még nem számolnak a több tízezer forintos vámmal és a termék áfájával, amit a termék eredeti árán felül kell fizetniük. A Kínából rendelt áruk többsége 3-10napon belül megérkezik Budapestre, viszont itt még számos dolog történhet.

Az áru megérkezése után következik a feldolgozás, mialatt megállapítják, hogy az adott tárgy vámköteles-e. Amennyiben ez beletartozik a vám, vagy áfa-kötelességbe, akkor újabb várakozásra számíthat a megrendelő, még a vámügynökség elintézi az újabb adminisztratív teendőket. Ez akár még két hetet is igénybe vehet. Jó tudni, hogy a 22euró alatti termékek, még nem áfa és vámkötelesek, míg ezen felül, 150euróig vámmentes, viszont az áfát már ki kell fizetnünk. A 150euró feletti csomagokért bizony már vámot és a 27%-os áfát is ki kell fizetnünk. A vám összege függ attól, hogy milyen országból és milyen árut rendeltünk, átlagosan ez 0-12% közt szokott alakulni. Ha Kínából műszaki eszközöket rendelünk, leginkább 2,5-4 százalék közötti vámra kell számolnunk. A Kínából rendelt termékek is nyomon követhetőek a szállításuk alatt, akkor is még külföldön tartózkodik, vagy ha már megérkezett hazánkba.

Similar Posts