Külföld

Manapság egyre gyakoribbak a külföldre küldött csomagok. Sok ismerősünk, barátunk vagy esetleg családtagunk tartózkodik külföldön és jeles alkalmakkor pl. szülinap, karácsony egy-egy csomagot küldünk részükre, mellyel jelezhetjük odafigyelésünket.

Az egyik leggyorsabb módja a csomagjaink megérkezésének a futárcéggel való küldés. Az mellett, hogy gyors még biztonságos is. Az EU-n belüli országokba akár 2-5 munkanap alatt megérkezhet a küldeményünk, ilyen pl. Ausztria, Románia, Szlovákia. Ha Németországba vagy Csehországba küldünk csomagot, akkor 3 nap elegendő a kézbesítéshez. Ezekben az esetekben mindig a feladót terheli a szállítás költsége, és számoljunk arra, hogy a külföldi csomagküldés esetén vámot is kiszabhatnak. A külföldre való szállításnak a költsége sokban változhat, függ a súlyától és a megadott távolságtól. Ha nem tudjuk a pontos címet, vagy elrontottuk, akkor feladás után van lehetőségünk a korrigálásra, de számolnunk kell azzal, hogy erre további költséget számolnak fel.

Mindig figyelmesen olvassuk el a szabályzatot, annak érdekében, hogy elkerüljük a kisebb-nagyobb kellemetlenségeket. A futárcég honlapján elolvashatjuk, hogy mit szabad küldenünk, milyen csomagolást követelnek. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy fegyver, vágóeszközök és minden, ami veszélybe sodorhatja, a futár egészségi állapotát tiltólistán van. Ide tartozik még a cigaretta, a kábítószer, és az állati tetemek is. Élelmiszer csomag küldése estén mindenképp egyeztessen a futárcéggel, hogy mit szabad és mit nem engedélyeznek. Mint minden csomag feladásánál, legyen szó belföldi vagy külföldi csomagfeladásról, ütközhetünk olyan atrocitásokba, hogy nem érkezik meg időre a feladott csomag, vagy hasonló esetekre, mindenképp tartsuk meg a feladóvevény másolatát, mellyel igazolni tudjuk magunkat. Mindig tartsa szem előtt a fentieket, ha külföldre kíván csomagot küldeni!

Similar Posts