Mit nem tartalmazhat egy magánszemély küldeménye?

Egy csomag küldése során, tisztában kell lennünk azzal, hogy nem tehetünk bele akármilyen tárgyakat. Csomagunk tartalma egyik darabja sem sértheti a jogszabályokat. Először is sérült és nyitott csomagolású küldeményeket nem adhatunk fel.

Olyanokat sem, melyek természetük vagy csomagolásuk miatt, a postai alkalmazottakra veszélyesek lennének, valamint beszennyezhetik, illetve megrongálhatnak más küldeményeket, a szállítmányozó cég berendezéseit, vagy egy harmadik személy javait. Nem tartalmazhatnak illegális termékeket, mint az alkohol, dohányáru, fegyver, lőfegyver-alkatrészek, lőszer, tűz- és robbanásveszélyes termékek, fertőző anyagok, tiltott gyógyszerek vagy narkotikumok, állati maradványokat.

Ezek mellett olyan tárgyakat sem, melyek egy bűncselekményből származnak. Amennyiben nem tudjuk, hogy a küldésre szánt tárgy sért-e bármiféle jogszabályt, mindenképp érdeklődjünk a hozzánk legközelebb lévő postán, illetve a kiválasztott szállítmányozó cégnél. Ha mégis tiltott terméket tennénk a csomagba, esélyes, hogy elkobozásra kerül a hatóságok által. Az időveszteségért, a kellemetlenségért, illetve az esetleges bírságért, a feladó felel.

Similar Posts