Küldemények biztosítása

Mivel minden szállítócég tömegesen gyűjti össze és szállítja a csomagokat, ezért elkerülhetetlen, hogy ne forduljanak elő sérülések. Először is fontos a csomag küldése előtt, hogy mi magunk gondoskodjunk annak megfelelő becsomagolásáról, esetleg ha törékeny, ezt külön a csomagoláson kívül tüntessük fel valamilyen módon, hogy ezáltal tudassuk a futárral a sérülés esélyét.

Ezek mellett, ha rendkívül sérülékeny vagy nagyobb értékű küldeményt küldünk, érdemes, ha inkább biztosítást kötünk, mellyel megakadályozhatjuk az esetleges nagyobb anyagi kárainkat. Bár a biztosítás nélkül szállított csomagok után is jár pénzbeli kártérítés, de ez nem biztos, hogy fedezi a csomag teljes értékét.

A biztosítási díj kalkulációja során, szükség lesz a küldemény típusára és pontos értékére, melyet meghatározhatunk a beszerzési ár alapján vagy igazolhatjuk a termék számlájának felmutatásával. A biztosítást legkésőbb a berakodás napjáig köthetjük meg. A teljes körű küldemény biztosítás vonatkozik az elvesztésre, megsemmisülésre, sérülésre vagy a hiányosság esetére. Az ügyfelek ilyenkor, az előzőleg feltüntetett összeg alapján kártérítést kapnak szállítmányozótól.

Similar Posts