Szállítás drónnal

A drónnal történő szállítással sok cég kezdett el kísérletezni, korábbi cikkeinkben írtunk már Pizza szállításról, Amazon tesztről. Úgy néz ki újabb vállalat találta meg a drónos szállítás előnyeit, ráadásul újra egy méltán híres kereskedelmi egység, gyorsétterem-lánc a KFC, a helyszín ezúttal nem Amerika, hanem Kína.
A KFC avagy hivatalos nevén a Kentucky Fried Chicken a világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca. A világon jelenleg több mint 16 000 KFC étterem található. Az éttermek fő profilját a csirkehús felhasználásával készült ételek képezik, amelyeket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek. Szerte a világon évi több mint egymilliárd csirkéből készült terméket fogyasztanak a vásárlók a KFC éttermeiben. Magyarországon 2012-ben alakult meg a KFC FAN Magyarország, amely nem áll hivatalos kapcsolatban a KFC-vel, de szorosan kapcsolódik hozzá.
Persze Kínában már több étteremlánc működteti ezt a fajta megoldást, most azonban felkerült egy videó, amin azt látjuk, hogy egy KFC-s alkalmazott lehelyezi a csomagot a drónállomásra, majd megjelenik a kérdéses repülő, felkapja azt és megindul a címzett irányába.

Ennek megvalósítása érdekében a KFC az Antwork nevű kínai tech-céggel lépett partnerkapcsolatba, akik már igen jártasak ezen a területen, például a Starbucksnak is segítettek ugyanezen a módon.

Similar Posts