Hogyan szállíttathatunk nagyméretű csomagokat?

Manapság már a vállalatoknak is sok esetben jobban kifizetődő futárcéggel szerződni, mint egy saját járműbe fektetni, főleg ha kisebb vállalkozások. Hiszen biztosítani kell járművet és mellé egy sofőrt is.

Ebből kifolyólag egyre több, olyan szolgáltatást végző céggel találkozunk, melyek nagyobb illetve raklapos csomagok szállítással is foglalkoznak. Ám mielőtt ilyen csomagokat szeretnénk feladni, pár dologgal fontos, hogy tisztába legyünk pár fontos dologgal, mint pl. a nagyméretű csomagok kézbesítése csakis belföldön kivitelezhető. A futáscégek általában 40 kilogrammos csomagok szállítását gond nélkül intézik, ám abban az esetben, ha nagyobb csomagról van, mindig előre kell jeleznünk a futárcégnek. Szinte sosem szokott gondot okozni az ilyen csomagok szállítása sem, de a szabályzat betartása érdekében mindig így járjunk el. A raklapos szállítmányoknál, fontos kritériumokat kell betartunk. Legtöbb esetben az ilyen fuvarozások szerződött partnerek által történik. A nagyméretű csomagok szállítását kizárólag e-mailes rendelés által tudjuk fogadni.

Az effajta szállítmányok feladása előtt legalább egy nappal kell megrendelnünk a futárt, de amennyiben délelőtt 12 óra előtt adjuk le a rendelést még lehetséges, hogy aznap feltudjuk adni a csomagunkat. A futárcégek általában a 80*120 EUR szabványos raklapok szállítását vállalja, melynek a magassága nem haladhatja meg 170 centimétert, a súlya pedig a 600 kilogrammot. Olyan esetekben mikor a csomag ettől nagyobb, annak a szállítása sem okoz gondot, ám további költségeket vonhat maga után. A csomagok fizetési módja előre utalással és utánvéttel is megoldható. Ám raklapos küldemények esetén az előre utalás az előnyösebb, mivel itt nagyobb összegekről van szó. Az utánvétes fizetési mód feltétele, hogy a küldemény értéke nem haladhatja meg az 500.000 Ft-ot.

Similar Posts