Újabb áruházlánc szünteti meg a műanyag csomagolást

A hír szerint a Tesco áruházlánc 2020 év végéig egymilliárd műanyag csomagolást von ki brit üzleteiben.

A Tesco egy angliai székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc. Központja a Egyesült Királyságban, Welwyn Garden City városában található. Világszerte 5381 üzletet üzemeltet.
A mostani törekvés célja, hogy drasztikusan csökkentsék az üzleteikben kapható áruk csomagolása által okozott környezeti terhelést, részben azért, mert a Tesco vásárlói is egyre környezettudatosabbak.

Saját márkás termékek

2018-ben a Tesco azt a célt tűzte ki, hogy száműzi kínálatából a legnehezebben újrahasznosítható csomagolásokat, most a vállalat bejelentette, hogy ezt a célt idén év végéig elérik, 800 termékkategóriában 4000 tonnányi csomagolóanyag került ki a saját márkás termékiek közül, és a beszállítókkal együttműködnek abban, hogy hasonló eredményeket érjenek el a márkás termékeknél.
A legfrissebb tervben az szerepel, hogy kivonják a forgalomból a műanyag zacskókat is, amiket papírzacskókkal, vagy más környezettudatos csomagolással helyettesítenek majd. Korábbi cikkeinkben írtunk már olyan törekvésről, mely keretében csomagolástechnikai cégek dolgoznak ki standard környezettudatos megoldásokat.
A kiskereskedelmi lánc közölte több mint 1500 beszállítójával, hogy az egyik legfontosabb szempont abban, melyik árut veszik be a kínálatukba, a csomagolás lesz, és a Tesco fenntartja magának a jogot, hogy ne listázzon be olyan termékeket, amelyeknek a csomagolása nehezen újrahasznosítható. Ezzel az intézkedéssel gyakorlatilag rákényszerítik a partnereiket is a környezettudatos csomagolásra.

Similar Posts