Minden amit a könyvek szállításáról tudni kell

Akár online értékesít könyveket, egy könyvcserében vesz részt, vagy ajándékba küld egy könyvet; a könyv csomagolásának és küldésének helyes megtanulásával sok időt és pénzt takaríthat meg. Az elküldött könyv típusától függően a csomagoláshoz különböző anyagok szükségesek. Annak biztosítása, hogy a könyve megfelelően be van csomagolva, fontos annak elkerülése érdekében, hogy a szállítás során esetleg sérülés forduljon elő. Ha új könyvet vásárolt, akkor az az utolsó dolog, amire szüksége van, hogy útközben károsodjon a könyv.

Ha papírkötéses könyvet küld, mindössze egy kis párnázott borítékra van szüksége, hogy egyszerűen becsomagolja a könyvet. A párnázott beltér biztosítja hogy a könyv védve legyen minden káros kopogástól, amely érheti miközben úton van, és így a csomag is elég kicsi marad ahhoz, hogy beférjen egy postaládába. A kemény borítójú könyvek általában porzsákkal rendelkeznek, és egy kis párnázott boríték használatával nagyban növeli a porzsák tönkremenetelének kockázatát. Amikor elküld egy keményborítójú könyvet, keressen egy nagy borítékot, amelyik oldalt nyílik. Ez lehetővé teszi, hogy a könyvet a borítékban csúsztassa, és biztosítja azt, hogy a könyv semmilyen része ne sérüljön.

Nagyobb könyvek, mint például tankönyvek, kézikönyvek és főzőkönyvek esetében keresse meg a legkisebb kartondobozt, amely kényelmesen illeszkedik a könyv formájához. Minél nagyobb a doboz, annál többet kell fizetnie a postaköltségért. Egyes könyvek kényelmesen elférnek a dobozban, és csak egy réteg csomagolópapírt vagy buborékfóliát igényelnek ahhoz, hogy sérülésmentes állapotban legyenek. Ha van egy olyan könyve, amely nem illeszkedik tökéletesen a dobozba, akkor csomagolja be a könyvet a csomagolópapírba, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem nyílik ki, és az oldalak nem hajlanak meg vagy szakadtak le. Ezek a könyvek több csomagolópapírt vagy buborékfóliát igényelnek, hogy megakadályozhassa, hogy a szállítás közben mozogjanak.

Similar Posts