Innovatív szállítási megoldások

A folyamatosan változó piaci igényekhez való alkalmazkodás a csomagszállítással foglalkozó cégeket is elérte. Manapság egyre több olyan szállítási megoldással találkozhatunk, melyek korábban elképzelhetetlenek lettek volna.

1 órás vagy 30 perces szállítás, de hogyan? A legnagyobb nemzetközi szállítmányozók, vagy éppen futárszolgálat folyamatosan tesztelnek innovatív szállítási megoldásokat, hogy szolgáltatásukat még vonzóbbá tegyék. Az amazon például 30 perces szállítást ígér drónjával 4kg-os csomagig akár 20-30 km-es körzetben. A Google Wing névre hallgató csomagszállításra alkalmas drónokat tesztel, melyek a Google szerint egy 1,5 kilogrammos csomagot percekkel a rendelés leadás után képesek kiszállítani.

  

A drónok köztudottan nem csak légi felvételek készítésére alkalmasak, hiszen kisebb csomagok, sőt, transzplantációra váró szerv is gond nélkül szállítható velük. De olyan is van, amelyik a kínai nagy falnál segíti a munkásokat.

A Google egyike a csomagküldős drónokat fejlesztő vállalatoknak, amely Alphabet nevű cége révén olyan eszközöket készít, amelyek 1,5 kilogrammos küldeményeket képesek célbe juttatni.

Önvezető autók

Az önvezető autók szintén olyan technológiai újítások, amelyekkel egyre többen kísérleteznek. 2017-ben a Domino’s elkezdett kísérletezni az önkiszállító pizzákkal a michigan-i Ann Arbor-ban, amely egyébként az étteremlánc otthona is.

A Domino’s partnerkapcsolatra lépett a Ford-dal, és önvezető Ford Fusion-okkal kezdtek el pizzákat szállítani. Ugyancsak nem a Domino’s az egyetlen vállalat, amelyik önvezető autókkal próbálkozik csomagot kézbesíteni. Ami azt illeti, az Ocado Technologies és az angliai Oxford Egyetem már közösen kísérleteznek kisméretű önvezető furgonokkal, amelyeket élelmiszerszállítás céljára használnának a zsúfolt londoni utcákon.

A fejlesztések célja természetesen az ügyfelek megnyerése. A dolog célja, hogy villámgyorsan kiszállításra kerüljenek olyan interneten rendelt holmik, amelyek egyébként több nap vagy hét leforgása alatt jönnének házhoz.

Amennyiben a hagyományos szállítási módokban hisz, kérje ajánlatunkat!

www.mixpakk.hu

Similar Posts