Milyen hibákat ejthetünk a csomag feladásakor?

Egy csomag feladása során, követhetünk el olyan hibákat, melyek a küldeményünk sérüléséhez vezethetnek. Először is, ha valamit küldeni szeretnénk, fontos, hogy mindenképp jó adatokat adjunk meg a címzettel és saját magunkkal kapcsolatban is.

Ezután a legfontosabb, hogy a csomagolást úgy készítsük el, hogy az valóban megfelelő legyen, és biztonságot nyújtson a küldemény számára. Sokszor úgy gondoljuk, hogy beletesszük csak az adott tárgyat egy kartondobozba és majd az megfelelő védelmet fog nyújtani. Ez egyáltalán nincs így. Figyeljünk oda pár dologra, melyek felett a legtöbbször elsiklunk. Mivel senki szem szeretné, hogy küldeménye sérülten érkezzen, ezért fontos, hogy a doboz fala elegendő vastag legyen. Sokszor esünk olyan hibába, hogy csak az otthon található kartondobozt használjuk fel, viszont ennek fala, lehet nem elegendő vastag. A vékony falú dobozok nem képesek megfelelő védelmet nyújtani, hisz ezek nem jól tartanak, a nagy súly miatt kiszakadhat az aljuk, kieshet a doboz tartalma, ami lehet a küldeményünk teljes károsodását jelenti.

Ügyeljünk arra, hogy a küldemény ne tartalmazzon kiálló részeket, mert ezek könnyedén letörhetnek. Érdemes az ilyen tárgyakat egy nagyobb dobozba tenni és az üres helyet kitölteni. Ezzel teljes védelmet nyújthatunk minden kiálló résznek, még a legapróbbaknak is. Sokszor, ha még megfelelő külső védelmet is biztosítunk a csomag számra, a térkitöltő anyag minősége a rossz. Pedig ez is fellelős lehet egy-egy sérülésért. A törékenyebb tárgyakhoz nem számít jó választásnak az újságpapír. Válasszunk inkább hungarocellt, ami biztos védelmet tud nyújtani. Ezeknek ára nem olyan magas, főleg ha gyakrabban küldünk csomagot, gazdaságosabb, ha egyszerre nagyobb mennyiségben vásárolunk belőle. Az újságpapír nem rugalmas, és nyomás hatására lelapul, nem képes visszanyerni eredeti alakját, ezáltal a csomag védelme sem lesz olyan, mint amikor mi otthon becsomagoltuk. A doboz leragasztásánál kerüljük a celluxot, mivel ez nem elég erős, könnyen elszakadhat. A biztonság érdekében használjunk erős ragasztószalagot, amivel elkerülhetjük az esetleges károk keletkezését.

Similar Posts