Amazon Európában

Az Amazon kimutatása szerint 1,1 millió aktív eladó volt jelen a cég nyílt piacterein Európából az év végén, ez 25 százalékkal több, mint tavaly. Az eladók számának növekedése leginkább a török és az olasz piac számlájára írható, de a legaktívabb régió az Egyesült Királyság.

Az Amazonról

Az Amazon.com, Inc. elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég, melynek központja a washingtoni Seattle-ben van. Ez az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cég, az 1990-es évek dotcom buborékjában ez volt az egyik kulcsrészvény. Miután a buborék kipukkadt, a befektetők kételkedni kezdtek az Amazon üzleti modelljében, de a cég 2001-ben – története során először – nyereséggel zárta az évet.
Az Amazon.com internetes könyváruházként indult, de árukínálatát később bővítette: DVD-ket, zenei CD-ket, számítógépes programokat, komputer- és videójátékokat, elektromos berendezéseket, ruházati cikkeket, bútorokat, ételt és még sok mást forgalmaz. Létezik weboldala Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Kínában, Japánban, és a világ minden tájára szállít termékeket.
Az Amazon számításai szerint az számít aktív eladónak, akinek legalább egy eladásra szánt terméke van listázva az oldalon. Jelenleg 1 millió 116 ezer ilyet számlál a cég az európai nyílt piacterein, amelyek jelenleg hat országban elérhetőek az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, valamint a Spanyolországban és Törökországban.

Eladások Európában

A legaktívabb eladók az Egyesült Királyságból valók ahonnan a Marketplace Pulse adatai szerint 281257-en hirdetnek. Összehasonlításul ez 18,4 százalékkal magasabb szám, mint a tavalyi év azonos időszakában. Németországban 244425 aktív eladó van jelen az Amazonon, ami 17,5 százalékos növekedés 2018-hoz képest.
A brit és német piac után nagy meglepetésre a harmadik legaktívabb Amazon piactér az olasz, amely ugyan csak alig ötezerrel, de túlszárnyalja a francia eladók számát.
Összesítésben, az európai hirdetők számát tekintve már nagyobb az európai Amazon piactér, mint amerikai, ahol 1,11 millió aktív eladó van jelen. Az amerikai piacon kisebb az éves növekedés is, csupán alig több mint 5 százalékkal nőtt az eladók száma.

Az amerikai piacon meglehetősen nagy a fluktuáció, tehát rengeteg az új belépő, de ugyanilyen ütemben hagynak fel a felhasználók az Amazonos kereskedéssel. Új regisztrálók váltják azokat, akiket valamilyen okból felfüggesztenek, vagy egyszerűen csak otthagyják az Amazont. Ezek között rengeteg olyan is van, aki egyetlen eladást sem realizált. Ennek ellenére persze továbbra is az amerikai a legnagyobb nyílt piactér.

Similar Posts