A külföldre küldött csomagok érkezésének ideje

Manapság már mindenkinek számos ismerőse él külföldön, akiknek előszeretettel küldenek ajándékokat, vagy csak egy-egy itthon maradt tárgyat vagy értékpapírt.

A külföldre való csomagküldéssel nagy összegeket spórolhatunk meg, mivel ha személyesen szállítanánk ki, elég költségesnek számítana, nem beszélve a hosszú órákon át tartó fárasztó utazásban is részt vehetünk. Szerencsére már számos futárcég vállalja a küldemények külföldre szállítását, melyet pár napon belül teljesítenek is. Már gond nélkül küldhetünk kisebb-nagyobb tárgyakat, csomagokat az EU-n belül, akár 2-5, a világ bármely pontjára pedig már a legtöbb esetben 4-11 napos kézbesítési határidővel. Ausztriába, Romániába, Szlovákiába csak 2napra van szükség, még például Csehországba, Németországba 3nap elegendő. Egyes csomagoknál, számoljunk azzal, hogy esetleg vámot kell majd fizetnünk, erről érdeklődjünk a futárcégnél. A külföldi szállításnál minden esetben a feladó gondoskodik a futárcég költségeinek megtérítéséről, ezt tartsuk szem előtt. Ez az összeg ország, illetve város szerint változhat, erről is tudakozódhatunk a futárcégek honlapján, esetleg a megrendelés során, az ügyfélszolgálatnál.

Amennyiben a feladás során hibát követnénk el és rossz címet adunk meg, illetve a címzett másik címre kérné a küldemény kézbesítését, a módosítást a legtöbb futárcégnél megtehetjük. A változtatásért lehetséges, hogy plusz díjat fognak felszámolni. Mint minden csomagkézbesítésnél, így a külföldre való szállíttatás során is ütközhetünk olyan problémába, hogy nem érkezik meg a küldeményünk, ezért minden esetben, még a címzett nem jelzi felénk, illetve a futárszolgálat azt, hogy megérkezett a csomag, tartsuk meg a feladóvevény másolatát, mert ez nélkül nem tudunk az esetleges probléma végére járni.

Similar Posts