Az Amazon megint újít

A világ leginnovatívabb fulfillment centere az Amazon újabb újításra szánta el magát. Megszoktuk már, hogy a cég havonta oszt meg a nagyvilággal néhány olyan újítást ami alapvetően rendezheti át a csomagküldés, vagy raktárlogisztikai piacot. A mostani törekvésük arról szól, hogy az Amazon a jövőben lehetőséget biztosít arra, hogy a vásárló részéről cserét igénylő áruk visszaküldése csomagolás és egyéb előkészítés nélkül megtörténhessen. „A célunk az, hogy az Amazonon naponta eladott több millió árucikk cseréjét és visszaküldését, így online vásárlóink életét jelentősen megkönnyítsük az áruházunkban elérhető termékekre vonatkozóan” – áll a cég által közreadott sajtóközleményben.

A fenti szolgáltatást természetesen próba jelleggel az USA-ban tesztelik a működés a következő: Az Amazon fiókunkba belépve egy QR kódot kapunk a visszaküldendő termékhez, amivel el kell mennünk az erre a célra létrehozott Amazon Return Centerbe, ahol átadjuk az árucikket a cég egyik alkalmazottjának, aki a kinyomtatott, vagy telefon képernyőjén bemutatott QR kódot leolvasva át is veszi azt, és intézkedik a visszaszállításról.

A fejlesztéssel az Amazon összes fizikai boltjában igénybe vehető lesz szolgáltatás többek között az Amazon csomagfelvételi pontokon is ingyenesen visszaküldhetjük majd a kifogásolt terméket. Ide már lehetséges eleve dobozban vinnünk az árukat, hiszen itt a kapott QR kódot kinyomtatva és a dobozra ragasztva kell a visszárut leraknunk. Ezeken a helyszíneken az Amazon a csomagoláshoz szükséges dobozokat is biztosítja majd a későbbiekben, így a vásárlók a QR kód kinyomtatása és az azzal való felcímkézés után hagyhatják ott a visszárut.

Elérhető lesz a szolgáltatást más szolgáltatóknál is, ezek jellemzően áruházláncok, egyéb kereskedelmi egységek, illetve futárszolgálatok és kapcsolódó csomagfelvételi pontokon is.
Országszerte a UPS 4768 csomagfelvételi pontján is doboz nélkül és ingyenesen lehet majd visszaküldeni a programban elérhető termékeket. Az Amazon által árusított termékek nagy része ide tartozik, de fontos megjegyezni, hogy nem vonatkozik azonban a harmadik fél által, Amazon piacterein értékesített termékekre.

Similar Posts