A leggyakoribb csomagolási hibák

Gyakran megesik, hogy a kézbesített csomag tönkremegy, késve érkezik vagy akár eltűnik, ez pedig több esetben is nem a futárszolgálat miatt történik meg, hanem azért, mert az elküldött csomag nincs megfelelően becsomagolva, tehát most összegyűjtöttük a leggyakrabban elkövetett csomagolási hibákat.

Kerülendő hibák, ha csomagolunk

Az első nagyon gyakori hiba az, hogy nem a megfelelő dobozba csomagolunk. A legelőnyösebb mindig vastag falú kartondobozba csomagolni, pláne akkor, ha a csomag súlyosabb mint 5 kg. A vékony falú dobozok egyáltalán nem tartósak és maximum 1-2 kg-ot bírnak el, a műanyag doboz pedig azért nem felel meg erre a célra, mert összeroppanhat rakodás közben. A kilógó tárgyak is gondot okozhatnak, például egy bőrönd kiálló fogója és görgője ami nincs megfelelően elcsomagolva. A kilógó részek általában előbb-utóbb letörnek, ezért ügyeljen arra, hogy minden el legyen csomagolva szakszerűen.

Ha már megtalálta a tökéletes kartondobozt, akkor a következő lépésben ki kell töltenie a dobozt térkitöltő anyaggal. A térkitöltő anyag és a csomag tartalma között érdemes kihagyni 1-2 centit, így el lehet kerülni az esetleges túlzsúfoltságot is. Ez megóvhatja a csomagot a rázódásoktól is, ha viszont túlzsúfolt a csomag, akkor az oldala rázkódás esetén könnyen kiszakadhat és a benne levő dolgok is tönkremehetnek. Végül pedig a cellux használata nem ajánlott a csomag leragasztására, hanem inkább használjon egy strapabíróbb, erősebb ragasztószalagot.

Similar Posts