A küldemények megfelelő becsomagolása

Bármilyen csomag küldésénél fontos oda figyelni, hogy azt megfelelően csomagoljuk be, főleg a törékeny darabokat. Minden szállítmányozó cég, tömegesen gyűjti be a küldeményeket, ezért sok esetben előfordulhatnak kisebb koccanások, vagy ütődések.

Ezeket elkerülhetjük, ha a belsejét kibéleljük párnázó vagy térkitöltő anyaggal, vagy magát a tárgyat körbetekerhetjük ezekkel. Érdemes dobozba tenni, a külsejét pedig jól leragasztózni. Itt kerüljük a fémkapcsos megoldásokat. Ha nehezebb dolgot szeretnénk küldeni, azt előnyösebb vastag vagy dupla falú dobozba tenni, esetleg faládát használni.

Készíthetünk fotót is csomagolás közben, így elkerülhetőek az esetleges viták károk esetén, és a szállítmányozó csak így fogja elismerni a hibákat. Helyezzük el a dobozban is a címzett és a feladó nevét, címét, valamint a külső részére is ragasszuk fel, hogy a sikertelen kézbesítés esetén, hozzánk érkezzen vissza a küldemény.

Az óvatosabb bánásmódot igénylő csomagra, ragasszon „törékeny” megjelölésű matricát. A nem megfelelően becsomagolt küldemény sérülése esetén, a szállító nem vállal felelősséget a károkért, vagy már a szállításra kijelölt személy nem fogja tőlünk átvenni.

Similar Posts