Az ideális rendelési idő és hely

A mai rohanó világban a vásárlók alap elvárása lett, hogy rendelés után lehetőség szerint azonnal megkapják a vásárolt árut. Éppen ezért a webáruházak tekintetében kimondott hátrány ha valamire sokat kell várni, többek között a dropshipping ezért nem annyira kedvelt még, mintahogy például a kínából történő rendelés is macerásnak bizonyul. A webáruház logisztika egyik alapvető feladat éppen ez.

Tehát sokan kifejezetten az alapján választanak webáruházat, hogy milyen gyors a kiszállítás. Természetesen a választék és az árak sem elhanyagolhatók, de ha mindez nem társul megfelelően korrekt kiszállítással, akkor hajlamosak vagyunk másik webshop után nézni, fontos tehát a jó futárszolgálat is.

De mi az ideális kiszállítási határidő? Napjainkban minden, magára és megítélésére valamit adó webshop esetében már egy-két napon belül megérkeznek a megrendeltek a megadott címre. Mindez egy-két nappal kitolódhat akkor, ha valamelyik csomagpontot választanánk, vagy csomagautomata mellett tennénk le a voksot.

Ez utóbbiak elsősorban azok körében népszerűek, akik nem tudják napjaikat előre tervezni, vagy biztosak abban, hogy nem fognak otthon tartózkodni a kiszállítás időpontjában. Tényleg, mi történik akkor ha nem tartózkodom otthon?
Gyakran felmerülő kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha nem tartózkodnak otthon. Miként vehetjük át csomagunkat és meddig van erre lehetőségünk? A futár cégek gyakran felkínálnak egyéb opciókat is a házhoz szállításon kívül, kifejezetten az ilyen esetekre. A csomagpontokon általában 5-7 munkanapig átvehetők a megrendeltek, de akár csomagautomata mellett is dönthetünk.

Ha viszont otthonunkba kérnénk a csomagot, akkor is van lehetőségünk a futárral való egyeztetésre. Sok webáruház módot kínál arra, hogy kérjünk telefonhívást a kiszállítás előtt, ilyen esetben a futárral meg lehet állapod i egy későbbi vagy adott esetben más címre történő szállításra, de fontos ebben az esetben is a vásárlói tudatosság. Például nem rendelem az otthonomba az árut, ha tudom hogy napközben dolgozom, figyelem a futárszolgálatok is munkaidőben dolgoznak!
Mindenkinek megvannak a maga kedvelt szállító cégei, melyeknek szolgáltatásával teljesen megvan elégedve. Ha egy megbízható futárszolgálatot keres, vagy netán logisztikai partnert örömmel állunk rendelkezésére.

Similar Posts