Ajándékcsomag a honvágy ellen

Amikor valaki messzire költözik, vagy esetleg csak egy kicsit hosszabb távon tartózkodik külföldön, akkor kikerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb elfogja a honvágy. Bármi is volt az oka az utazásnak/költözésnek, bármilyen is legyen az új hely, az biztos, hogy nehéz lesz teljesen elszakadni az addig megszokott környezettől.

Hiszen ha hozzá vagyunk szokva a bizonyos életkörülményekhez, környezethez, akkor semmiféleképpen sem lehet egyszerű az azoktól való elválás, főleg akkor, ha hagyunk is otthon valamit, legyenek azok csak a bútoraink vagy esetleg a családtagjaink, barátaink. Az otthonmaradtak azonban valamelyest segíthetnek a nehezebb időszakok átvészelésében, hiszen ma már mi sem egyszerűbb, mint összeállítani egy jó kis otthoni ajándékcsomagot, és elküldeni azt az újdonsült külföldinek. Na de mi is szerepeljen egy ilyen csomagban? Elsősorban is figyeljünk arra, hogy ha vásárolt termékeket raknánk bele, akkor ne olyasmik legyenek, amik bárhol kaphatóak! A nemzetközi márkákat felejtsük el, hiszen azokat nyilván külföldön is beszerezheti az adott szerettünk!

Vásároljunk csak nálunk kapható italt, kávét, csokoládét, vagy bármit, amiről tudjuk, hogy itthon örömet okozott az elutazottnak. Ehhez akár adhatunk egy hazai újságot is, mely nem biztos, hogy beszerezhető egy más nyelven beszélő országban. Ha van valami, amit itthon hagyott a barátunk, családtagunk, és tudjuk, hogy egyébként nagyon szerette, akkor küldjük utána, ha lehetséges, és ha nem túl hosszú útról van szó, akkor esetleg egy kis házi finomság is kerülhet az elküldésre szánt csomagba.

Ezek a dolgok biztos, hogy segíteni fognak átvészelni a nehezebb napokat, hiszen mégis egy kis itthont csempésznek az új otthonba. És persze semmiképpen se felejtsük el a személyes üzeneteket, leveleket sem, melyek azért még mindig nem foghatók az elektronikus levelekhez!

Similar Posts