Szállítmányozás akár Kínából is

Kína a világ legnépesebb országa. Nagy import és export forgalmat bonyolít le minden évben, de ezek közül is, az export emelkedik ki a legjobban. Kína számtalan iparággal rendelkezik és mára már kimondható, hogy nem létezik olyan árucikk, melyet Kínából ne lehetne megrendelni.

Itt beszerezhetőek a legtökéletesebb termékek, melyek minden igényünket kielégítik, de olyanok is, melyek nagyon ócska változatai egy eredeti darabnak. Mivel Európától nagyon távol helyezkedik el Kína, ezért a termékek szállítását elég nehézkes megoldani. Az állandó közlekedési fejlődés lehetővé tette, hogy idén először érkezzen teherszállító vonat Kínából Budapestre. Az igen hosszú, 640méternyi szerelvény, 41 konténert szállított el hazánkba, melyen több mint egymillió dollár értékű áru volt.

A rakomány főleg ruházatból, acélból, elektronikából és játékokból állt. Az út megtételére a vonatnak 17 napra volt szüksége. Ezzel lecsökkent a Kínából érkező áruszállítás ideje, valamint elkerülhetővé válik a kikötői zsúfoltság a csúcsidőszakokban, és a légi kapacitáskorlátok is mellőzhető. A vasúti szállítással a szállítmányozó garantálni tudja a fix szállítási időt, és költséghatékonyabb szolgáltatást tud nyújtani a megrendelőknek.

Similar Posts