Hogyan csomagoljunk költözéskor?

Ha az egész házat el szeretné csomagolni, de valamiért nem halad, akkor most megtudhatja, hogy mi az amivel felgyorsíthatja a dobozolási időszakot. Az első és legfontosabb, hogy soha ne hagyja utolsó pillanatra a csomagolást, mindent korán kell kezdni. Ha az utolsó percben kapkod, akkor nagy lehet a kavarodás, így érdemes már 6 héttel költözés előtt elkezdeni csomagolni.

Mire érdemes odafigyelni a csomagolás során?

A rendezettség is nagyon fontos, így mindent előre tervezzen és szervezzen meg, a dobozokra pedig mindig legyen ráírva a tartalmuk, hiszen akkor is káosz alakulhat ki ha keverednek a tárgyak. A csomagszállító cég kiválasztása is elengedhetetlen, így arra is időt kell szánni, hogy megtalálja a legmegbízhatóbb futárszolgálatot akik segítenek majd a költözés során a szállításban. Egy másik fontos dolog költözés esetén a folyékony dolgokra való odafigyelés, hiszen biztos vannak olyan szerek a fürdőszobában és a konyhában amiket szívesen magával vinne új lakásába, ezeket pedig úgy csomagolhatja be biztonságosan, ha mindegyiket külön zacskóba helyezi.

A nehéz dolgokat érdemes a dobozok aljára tenni, ezekkel kell kezdeni a pakolást, a könnyebb dolgok pedig mehetnek a nehezebbek tetejére. A törékeny dolgokkal vigyázni kell, főleg a vázákkal, bögrékkel és egyéb dísztárgyakkal, ezeket ruhadarabok közé érdemes helyezni, hogy ne érjenek egymáshoz. Ezelőtt pedig minden darabot külön újságpapírba csomagoljon, hogy még biztonságosabb legyen így a költözés.

Similar Posts