Drónt teszteltek kiszállításban

A világ legnagyobb csomagszállító vállalata, az UPS sikeresen tesztelt drónt az UPS futárautó tetejéről. A drón képes egyedül leszállítani a csomagot, amíg a futár más kiszállítást intéz, és a leszállítás után a drón önállóan vissza is tér a futárautóhoz.

A tesztet Floridában, Tampában végezték el. A mérföldek számát a drónok segítségével drasztikusan csökkenteni lehet, így természetesen a költségek is kevesebbek, hiszen már az is nagyon sokat számít, ha a drón már csak egyetlen csomagot is képes önállóan leszállítani. Ahhoz, hogy a csomagküldés hálózata gördülékenyen és alacsony költségek mellett működjön, erre a drónos megoldásra nagy szükség van. Az UPS logisztikai vállalatnak 50 millió dolláros spórolást jelentene az, ha a drón naponta csak egyetlen mérföldet spórol egy teljes éven át. A drónt úgy tesztelték, hogy a futárautó tetejére tették, és az aljára felfüggesztettek egy kosarat, ami be tud lógni az autó belterébe egy nyíláson keresztül.

A futár ekkor betett egy csomagot a drón kosarába, az érintőképernyőn pedig megnyomott egy gombot, így elküldte a drónt arra a címre, ahová szállítani kell a csomagot. A drón maximum 30 percet volt képes repülni, és a legnagyobb súly amit elbírt, az a 4,5 kg volt. Az UPS már régóta próbálja fejleszteni a csomagszállítást és már tettek lépéseket afelé, hogy automatizálják a dolgokat, és drónokat teszteltek már polcokon végzett leltárellenőrzéshez is, ami szintén sikeres volt, valamint  vért és oltóanyagot is szállítottak már drónok segítségével, olyan helyekre, amiket nehezebb megközelíteni és így életeket mentettek. Tavaly egy olyan esetet oldottak meg az UPS-nél, amelyben egy gyógyszerszállítmányt küldtek el Beverly-ből egy atlanti-óceáni szigetre, ami a parttól három mérföldre található. Az UPS a mostani drónteszttel azt szerette volna bebizonyítani, hogy a drónok a mindennapi életben, az egyszerű csomagszállításban is a segítségünkre lehetnek.

Similar Posts