Száguldunk és védekezünk

Csetényi László, a MIXPAKK futára naponta hatvan-hetven csomaggal száguld a megrendelőkhöz. Bármit is rejt a „pakk”, mindenhol nagyon várják.

 

Amikor kezdett keményedni a helyzet – még szó sem volt kijárási korlátozásról –, a főnökünk egy reggel összehívta a brigádot. Fel voltunk rá készülve, hogy esetleg bezárunk, de más alternatívát is kínált. Egyenként megkérdezte, vállalnánk-e, hogy továbbra is ellássuk a feladatainkat. Hétből csak egy volt, aki a családja miatt nemmel válaszolt. Jó oka volt rá, mindnyájan megértettük. Mivel úgy láttuk, hatan is győzzük, közösen úgy döntöttünk, vágjunk bele. Most legalább úgy érezhetjük, a munkánk nem egyszerűen a megélhetésünket szolgálja, de másoknak is segítünk, hogy ne kelljen kimozdulni otthonaikból.
A következő lépés az volt, hogy Péter (Lábas Péter, a szerk.) alaposan tájékozódott, a mi munkánkra tekintettel melyek az elővigyázatosság sarkalatos pontjai, és ezt velünk is megosztotta. Sőt, mint a hülyegyerekekkel, már bocsánat, hogy így mondom, azóta is minden reggel ismétli, sulykolja, figyelmeztet, rákérdez, betartjuk-e a szabályokat. Mi csak mosolygunk a bajszunk alatt, mert már betéve fújjuk az egészet.
Maszkot hajtott fel, amit óránként fertőtlenítünk, akár csak a kesztyűt, amit szigorúan viselünk egész nap. Este jön a második felvonás, körbefújjuk fertőtlenítővel az autót, a kilincseket, a váltót, a kormányt, a slusszkulcsot, még a telefonunkat is.

Gondolhatnánk, hogy ennyi macera már túl sok, de Laci betart minden óvintézkedést. És a java, a megrendelőkkel való kapcsolat még fokozottabb figyelmet igényel.

-Nekem az vált be, hogy mielőtt a címre érek, felhívom az ügyfelet, jöjjön a kapu elé. Legtöbben megértik, csak néhányan morognak, hogy a megrendelés a lakásra szól. Nem vitázom, nem oktatok, de kötöm az ebet a karóhoz. Amikor lejön a kapuhoz, leteszem a csomagját, és hátra lépek. Ő a csomagra teszi a pénzt, megkérem, hogy most ő lépjen hátra. Fertőtlenítem a pénzt, jó egészséget kívánok, és már húzok is a következő címre.

Naponta hatvan-hetven csomaggal indul a körútjára, de győzi, hiszen alig van forgalom az utakon.

-Jó érzés, hogy nagyon várnak minket. Megrendelőink közül sokan kutyakaját rendelnek, őket különösen szeretem. Az idős gazdik jobban félnek, hogy kedvencük ebéd nélkül marad, mint hogy ők hiányt szenvedjenek valamiből. De viszünk speciális vizet, amit rákos betegek rendelnek, bioélelmiszereket, kozmetikumokat és sok mást is.
Mindig is élveztem a munkámat, de most több a szeretetteli visszajelzés, és ez jólesik. Múltkor egy néni egyenesen azt mondta, maguk igazi hősök, és olyan őszinte mosoly volt az arcán, ami a szavaknál is többet ért.

Forrás:  A Nők Lapja Egészség összeállítást közölt a járvány hétköznapi hőseiről
“Zúgjon nektek a taps” címmel, melyben a mi egyik futárunk, Csetényi László is szerepelt.

Similar Posts