Kisállatok, házikedvencek szállíttatása

Nem csak tárgyak szállíttatására lehet szükségünk, de például kisállatokéra is, ha mondjuk, külföldre költözünk és szeretnénk, hogy családunk vagy barátaink utánunk küldjék, illetve ha kis kedvencünket eladjuk, belföldre vagy külföldre.

Kutya, macska, esetleg tengerimalac, teknős, papagáj és egyéb kisállatoknak a szállítására felkérhetünk egy futárszolgálatot, aki elvégzi helyettünk a feladatot, illetve aki utánunk hozza majd a kis kedvencünket. Fontos, hogy erre egy megbízható céget találjunk, aki az út során gondoskodik róla. Azok, akik állatok szállítását vállalják, egyúttal abba is beleegyeznek, hogy az út során, időközönként megetetik, illetve még meg is sétáltatják az állatokat, ha erre szükség van.

Számos cég biztosít ezek mellett ingyenesen hordozót vagy ketrecet. Mielőtt egy ilyen utaztatásra szánnánk el magunk, mindenképp egyeztessünk állatorvosunkkal. Az út során nem kell aggódnunk kedvencünk miatt, hisz erre a célra felszerelt autóban fog történni a szállítás. A kisállat feladása előtt, vegyük figyelembe az adott cég elvárásait, mint a mikrochip, 21 napnál régebbi védőoltás, valamint külföldi szállítás esetén állatútlevél. Ez mellett a féregtelenítést és a bolhairtást még az utaztatás előtt el kell intéznünk.

Similar Posts