Külföldre szeretne csomagot küldeni?

A legtöbb futárcég a belföldi csomagszállítás mellett, külföldi kézbesítéseket is vállal. Ha ezt a szolgáltatást választjuk, először is meg kell találni azt a szolgáltatót, aki külföldre is elvégzi a csomagok szállítását.

Ha már belföldön szállíttattunk egy futárszolgálattal, és az ő szolgáltatásai közt szerepel a külföldi csomagszállítás, érdemes mellette maradni, mivel ha belföldön is meg voltunk vele elégedve, külföldön sem fog csalódást okozni. Amennyiben még nincs saját futárszolgálatunk, választhatunk egyet ajánlások, illetve ár alapján is. Tartsuk szem előtt, hogy majd milyen gyakran szeretnénk külföldre csomagot küldeni, mivel ha többször is igénybe vennénk a szállítmányozó cég szolgáltatását, ezt jelezzük feléje, hisz ilyen esetben nagymértékű kedvezményeket is kaphatunk.

A csomag feladása előtt, figyeljünk arra, hogy az EU-n belül szeretnénk küldeni, illetve más országokba, mivel ez utóbbinál különböző vámszabályokba ütközhetünk. A futárszolgálatnak szüksége lesz olyan adatokra, mint a csomag mérete, súlya, tartalma, és értéke. Valamint a pontos címek mellett, hogy törékeny darabról van-e szó, illetve hogy milyen csomagolással láttuk el. A csomagolásnál mindenképp végezzünk alapos munkát, mivel a küldemény épségére nagymértékben hatással lehet a hosszú út.

Similar Posts