Mik a feltételei a nagyméretű csomagok szállíttatásának?

Manapság egyre többet találkozhatunk olyannal, hogy futárcégek szállítanak kis-közép, de akár nagy vállalatok részére is, hiszen napjainkban ez sokkal kifizetődőbb, mint egy saját jármű beszerzése és egy erre alkalmas sofőr alkalmazása.

Nagyméretű csomagok kézbesítése csakis belföldön kivitelezhető. A szolgáltatók általában 40 kg-ig szállítják a csomagjainkat, de manapság egyre gyakoribb a nagyobb szállítmányok szállítása is, illetve a raklapos csomagok szállítás futárcégeken keresztül. A Mixpakk futárcégnél a raklapos csomagok szállítását, csakis kizárólag e-mailben jelenthetjük be. Arra viszont mindig oda kell figyelnünk, hogy kapunk-e visszaigazoló levelet, hiszen csakis akkor vehetjük regisztráltnak a rendelésünket. A nagyméretű csomagok szállításának az igényét legalább egy nappal le kell, hogy adjuk a futárcég felé. A raklapos szállítmányok küldeményezésére külön szabályzat vonatkozik, melyet érdemes elolvasnunk a futárcég weboldalán.

A szolgáltató általában a 170 centiméter magas és a 600 kilogramm súlyú EUR szabványos raklapok szállítását vállalja, melyek mérete nem haladja meg a 80*120 centimétert. Az ezektől nagyobb szállítmányok szállítása is megoldható gond nélkül, ám számolnunk kell azzal, hogy plusz költségeket vonhat maga után. A raklapos szállítás esetén a Mixpakk futárcégnél ugyanazok azok a tiltólistás termékek, mint a 40 kg alattiaknál pl. fegyvert, cigarettát nem tartalmazhatnak. A nagyobb csomagok szállítása is 1-2 napot vesz igénybe, az ország bármely pontjára. A raklapos küldeményeknél az előre utalásos fizetési feltétel az ajánlott, így kevesebb költséggel jár a kiszállítás. Ám, ha mégis az utánvétteles fizetési feltételt szeretné választani, akkor az összege nem haladhatja mg az 500.000 Ft-ot. Forduljon hozzánk bizalommal!

Similar Posts