Fontos a biztonságos csomagolás

Sokan a csomagküldések során, nem tartják fontosnak a biztonságos csomagolást. Ilyenkor olyan hibába esnek, hogy szinte nem is készítenek csomagolást, vagy csak küldeményüket ellátják a törékeny jelzéssel.

Ez nagy hiba, hisz egy jelzéssel nem tudjuk biztosítani a megfelelő védelmet, és ebből kárunk adódhat, hisz a futárszolgálat tömegesen gyűjti be a küldeményeket, külön nem ügyel egyetlen egy csomagra sem. A futárcégek legtöbb esetben a nem megfelelő csomagolású küldeményt is kézbesítik, viszont ezeknél nagyobb esély van a sérülésre, amire már nem vállnak felelősséget, így a saját hibánkba esünk azzal, hogy pár percet nem szántunk a biztonságos csomagolás elkészítésére.

Ügyeljünk, hogy a csomagoló anyag lehetőleg merev, a küldemény törékenységének, illetve súlyának megfelelő falú doboz legyen. Ajánlatos, ha több tárgyat szeretnénk egyszerre egy dobozban küldeni, akkor ezeket még külön-külön is csomagoljuk be, tegyünk közéjük kitöltő anyagot, amivel megvédhetjük őket a koccanásoktól. Utoljára még érdemes a küldeménybe belehelyezni egy cetlit, melyen feltüntetjük a címzett és a feladó címét, így bebiztosíthatjuk, hogy a csomag elvesztésekor, illetve elázáskor is visszakerüljön hozzánk, illetve elérjen a címzetthez.

Similar Posts