Raklapos és nagyobb méretű áru szállíttatása vállalkozások, illetve magánszemélyek számára

Manapság már számos futárszolgálat áll rendelkezésre azok számára, akik szeretnének kisebb-nagyobb csomagokat szállíttatni, külföldre vagy belföldre. Ezek a futárcégek szolgáltatásaikat, igyekeznek minél jobban kibővíteni, minél alacsonyabb áron teljesíteni, ezáltal elérni azt, hogy minél több ügyfelük újra őket válassza, szerződést is kössön velük, illetve még ajánlja is másoknak.

A csomagküldő szolgáltatásokat számos vállalkozás veszi igénybe, hisz ezzel időközönkénti szállítási gondjaikat gyorsan és kényelmesen megoldhatják, valamint még arra se nincs szükség, hogy ehhez egy járművet tartsanak fenn. Velük a kisebb és nagyobb csomagok szállítása is megoldható. Sok szolgáltatónál lehetőség van a nagyobb volumenű áru raklapos szállíttatására, viszont erre csak belföldön. Itt fontos, hogy a megrendelő előre készítse össze a küldeményt, helyezze biztonságosan a raklapra, majd fóliázza körbe. A raklap méretét a szolgáltató írja elő, de a legtöbbjüknél ez a szabványos Eur raklap mérete, 80*120 centiméteresnek kell, hogy legyen. Amennyiben ettől kisebb, vagy nagyobb méretű raklapról van szó, már ez is megoldható, ezt előzőleg tudassuk a szolgáltató felé, mert lehetséges, hogy ilyen típusú szállítást nem vállalnak, illetve nincsenek rá felkészülve. A legtöbb esetben a kézbesítés napja, a kisebb csomagokkal megfelelő időben történik (1-2 munkanap).

Érdeklődjünk ezek mellett a szolgáltatónál, hogy az adott küldemény, milyen magasságot érhet el, valamint a maximális súlyáról. A raklapos szállítás során, számoljunk azzal, ha a nagyság, illetve a súly meghaladja az előírtakat, akkor is lehetőség van a szállíttatásra, viszont ilyenkor már többletárat számolhatnak fel. Ilyen esetben, mindenképp kérjünk egyedi árajánlatot. Amennyiben nem csak azt szeretnénk, hogy az adott szolgáltató a csomagot kézbesítse, de pár napig raktározza is, erre is lehetőség van, hisz a futárcégek vállalják még a nagyobb csomagok raktárba vételét is, itt tárolják, igény szerint címkézik, csomagolják, szállítják, és amennyiben nem veszi át a címzett a küldeményt, vissza is szállítják a feladóhoz.

Similar Posts