Törékeny és nagy odafigyelést igénylő tárgyak szállítása

Sokszor olyan problémába ütközünk, hogy egyes tárgyaink szállítását félünk egy szállítmányozási céggel elvégeztetni, mivel tartunk az esetleg sérülésektől. A törékeny és nagy odafigyelést igénylő tárgy lehet egy antik bútordarab, egy kis- vagy nagyméretű művészeti alkotás (szobor, festmény), illetve egy hangszer, melyek mind speciális bánásmódot igényelnek.

A feladás előtt, mindenképp csomagoljuk be óvatosan az adott tárgyat. Ez egy egyszerű elővigyázatosság, amivel részben biztosítani tudjuk az épségét a szállítás alatt. Használjunk erre a célra buborékos csomagolót vagy akár plédet, amit lehetséges, hogy a fuvarozó cég is biztosítani fog nekünk. Ha drága műtárgyakat, illetve festményeket szeretnénk szállíttatni, akkor keresünk egy erre szakosodott szolgáltatót. Amennyiben ettől olcsóbb megoldásra vágyunk és egy átlagos szállítmányozót bérelünk, akkor a tárgy csomagolásán, mindenképp, valamilyen formában, tüntessük fel a törékeny, illetve a sérülékeny megjelölést.

Vegyünk példának egy értékes festményt, mely rendelkezik kerettel. Ilyenkor érdemes vásárolnunk a tükrök szállítására szánt dobozt, amit már számos boltban beszerezhetünk. Párnázzuk ki a dobozt hullámos papírral, vagy buborékos csomagolóval, jelöljük meg a csomagolást a sérülékeny kifejezéssel, és már biztosak lehetünk abban, hogy gond nélkül megérkezik a rendeltetési helyére az értékes festményünk.

Similar Posts