Nagy csomagok szállítása erre szakosodott céggel

A vállalatoknak sok esetben jobban kifizetődő futárcéggel szerződni, mint egy saját járműbe fektetni, főleg ha kisebb vállalkozásról beszélünk. A jármű mellé rögtön sofőrt is kell alkalmaznunk, amely további költségekkel jár.

Manapság egyre több, olyan szolgáltatást végző céggel találkozunk, melyek nagyobb, illetve raklapos csomagok szállítást is vállalják. Fontos tisztába lennünk azzal, hogy az ilyen szállítmányok kézbesítése csakis belföldön megoldható. A fuvarcégek általában 40 kilogrammos csomagok szállítását gond nélkül intézik, abban az esetben, ha nagyobb csomagról van, szó előre kell tudatnunk a futárcéggel. Általában nem szokott gondot okozni az ilyen csomagok szállítása sem, de a szabályzat betartása érdekében így járjunk el. Amennyiben raklapos szállítmányról van szó, fontos kritériumokat kell, betartunk. Általában az ilyen fuvarozások szerződött partnerek által történik. Az ilyen fajta szolgáltatást kizárólag e-mailes rendelés által tudjuk fogadni.

A szállítmány feladása előtt legalább egy nappal előbb kell megrendelnünk a futárt, de amennyiben délelőtt 12 óra előtt adjuk le a rendelést még lehetséges, hogy aznap fel tudjuk venni a csomagot. A legtöbb futárcég a 80*120 EUR szabványos raklapok szállítását vállalja, melynek a magassága nem haladhatja meg 170 centimétert, a súlya pedig a 600 kilogrammot. Amennyiben a csomag ettől nagyobb, annak a szállítása sem okoz gondot, de további költségeket von maga után. Az effajta csomagok kézbesítésére is ugyanúgy az 1-2 munkanapos kézbesítés érvényes. A csomagok fizetési módja megoldható előreutalással és utánvéttel is. A raklapos küldemények esetén az előre utalás az előnyösebb, mivel itt nagyobb összegekről van szó. Amennyiben utánvéttel történik a feladás, a raklapos küldemény kifizetési értéke nem haladhatja meg az 500.000 Ft értéket. Amennyiben nagy csomag feladásán gondolkodik, mindenképpen jelezze azt előbb a futárszolgálat felé!

Similar Posts