Újabb robot a Boston Dynamicstől

A Boston Dynamics rengeteg innovatív ötlettel a robotika piacán egyedülállónak mondható. Többféle robotprototípust építettek, mellyel, hol a logisztikát, hol a kereskedelmet kívánják támogatni.

Láttunk már tőlük raktárban dolgozó robotot, láttunk már futár robotot és kutya robotot is. Most egy újabb fejlesztéssel rukkoltak elő egy szürreális új videót villantott a Boston Dynamics az Atlas névre hallgató kétlábú robotjáról, ami ezúttal a sima rohangáláson és az akadályfutáson is jócskán túllépve ezúttal szó szerint egy tornagyakorlatot mutatott be a kamerák előtt. Atlas tud szaltózni, bukfencezni, ugrani, pörögni, futni, egyszóval elmondható hogy egyre több emberi tulajdonsággal bír, mellyel szakszerűen tudja ellátni feladatát.

De mire szánják Atlast?

A Boston Dynamics elárulta, Atlas újdonsült képességeinek hátterében egy új munkafolyamat áll, ami nemcsak segít a robotnak megtanulni a mozdulatokat, hanem csökkenti a fejlesztéssel töltött időt is. Egy biztos ez a robot már stabilan áll a talajon, sőt egyszerűen veszi a környezeti akadályokat is.

 

A cég egyébként éppen a napokban jelentette be, hogy már le lehet adni az igényeket a kutyára hajazó robotjára, a Spotra, de egyelőre csak olyan cégek szállhatnak versenybe a megvásárlásáért, akik meg tudják indokolni, hogy miért van rá szükségük. Az áráról nem tudunk semmi egyelőre.

Similar Posts