A küldemények története

Az ókori időkre visszanyúló szállítmányozás, akkor alakult ki, mikor a városokban és piactereken megjelentek az első kereskedők. Ők általában saját költségükre szállíttatták el árucikkeiket segítőikkel.

A gőzgép és a dízelmotorok megjelenésével, ez a szolgáltatás nagy léptekben indult fejlődésnek. Manapság kevés anyagi és idő ráfordítást igényel egy csomag elküldése. Ez mind a mai modern logisztikai rendszernek és a folyamatosan nyíló kézbesítő cégeknek köszönhető.

Megkülönböztetünk országon belüli és országok közötti fuvarozást. Ezek lehetnek még: helyi (helységen belüli), helyközi (belföldi) és nemzetközi fuvarozások. A fuvarlevélszám segítségével, követheti küldeménye helyét, valamint annak megérkezésének körülbelüli időpontját.

Fordítsunk nagy figyelmet a csomagolásra, így elkerülhetjük az esetleges sérüléseket, és az ezekből adódó vitákat a szállítmányozóval. Ellenőrizzük le kétszer is, hogy biztosan jó címet adtunk-e meg, így küldeményünk biztosan jó helyre fog megérkezni, a megfelelő időben.

Válasszunk olyan szállítási szolgáltatót, amely minden csomagot automatikusan biztosít a beszerzési értékéig, így az esetleges veszteséget is elkerülhetjük.

Similar Posts